Deputatul Maduta riposteaza la acuzele lui Falca

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
30Comentarii
Deputatul Maduta riposteaza la acuzele lui Falca
Arad. După acuzațiile aduse de edilul local, Gheorghe Falcă, la adresa deputatului PSD Flavius Măduța, replica acestuia nu a întârziat să apară. Deputatul răspunde punctual acuzațiilor și readuce în discuție subiecte care au ținut prima pagină a ziarelor și care încă nu sunt rezolvate: căldura scumpă a arădenilor, cetatea, pasajele sau parcul Eminescu.

Și lansează la rândul lui întrebări la adresa edilului. „Principala deosebire între mine şi Gheorghe Falcă este că eu nu mint arădenii, pentru a-mi crea un avantaj de imagine. Mă bucur că Gheorghe Falcă îmi urmăreşte atent activitatea şi citeşte ceea ce declar public”, a punctat deputatul.

Pasaje și polo

Acuzat că a dorit finalizarea doar a unui pasaj, deputatul arădean subliniază: „Este pur şi simplu o lipsă de bun simţ să spună că nu doresc să se realizeze unul dintre pasaje, după toate demersurile pe care le-am făcut şi care sunt publice, demersuri care au contribuit la alocarea banilor pentru finalizarea pasajelor. Eu am spus că era mai bine să fie realizate pe rând şi astăzi am fi circulat pe unul dintre pasaje, dar s-a preferat deschiderea unor şantiere fără finanţare asigurată. Domnul Falcă se face că uită că aceste pasaje trebuiau finalizate în timpul guvernării PDL. Poate instituţiile anti-corupţie vor analiza într-o bună zi cauzele care au condus spre blocarea lucrărilor”, a subliniat deputatul. De asemenea, Măduța a subliniat că a pledat și pentru alte investiții în județul Arad, în acest context enumerând bazinul de polo, a cărui finanțare a fost aprobată de către Ministerul Dezvoltării sau subtraversarea autostrăzii de la Nădlac, solicitată de către agricultori. „Mă bucur când proiectele pentru care mă implic se şi realizează, chiar dacă Gheorghe Falcă pare necăjit”, a declarat Măduța.

Cetatea rămâne cu studiul

În ceea ce priveşte Cetatea Aradului, deputatul PSD a reiterat necesitatea ca protocolul pentru predarea Cetății către municipalitate să conțină condiții realizabile. „Noul protocol conţine din nou condiţii pe care comunitatea arădeană nu le poate îndeplini. Important este să cuprindem obligaţii realizabile în următorii ani. Ce se detaşază clar din noul text este dorinţa primarului de a putea realiza studii de fezabilitate cu privire la Cetate şi de a da impresia că vrea să facă ceva concret. Să nu ne trezim peste câţiva ani că rămânem doar cu studiul”.

Parcul Eminescu cu protestul

Faptul că proiectul care propunea transformarea parcului Eminescu în parcare a fost votat chiar de către consilierii locali ai PSD a fost explicat de deputatul Măduța prin lipsa de informare suficientă asupra proiectelor care sunt puse la dispoziția consilierilor. „Minciuna nu este la mine, nici la consilierii municipali PSD, ci la primarul Falcă. Acesta, împreună cu aparatul din subordine, fac tot posibilul să îi păcălească pe consilierii locali, cărora le pun sub nas proiecte complexe de pe o zi pe alta. De îndată ce le-a apărut clar intenţia lui Falcă de a desfiinţa Parcul Eminescu, consilierii PSD s-au opus categoric, la fel ca majoritatea arădenilor”, a explicat deputatul PSD. Și o invitație adresată edilului: „ Îl invit pe Gheorghe Falcă să facă mai puţină politică şi mai multă administraţie, să se ocupe de priorităţile cetăţenilor, de situaţia de la CET şi în general de faptul că toate societăţile din subordinea sa sunt falimentare sau cu mari probleme – CET, Recons, Gospodărirea Comunală, CTP. Să se ocupe de drumuri, de şcoli şi mai puţin de campania electorală şi de minciuni, măcar acum când nu suntem într-un an electoral”, a sugerat deputatul Flavius Măduţa.

Taguri: , , , ,


30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor