Directorii din Arad, obligaţi să se prezinte „la apel”

De Alin Gherasim
Directorii din Arad, obligaţi să se prezinte „la apel”
Gata cu trimişii directorului, gata cu scuze de toată jena, gata cu viaţa atât de liniştită. Toţi directorii societăţilor şi instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Arad (CJA) vor trebui să se prezinte la instituţia judeţeană ori de câte ori sunt chemaţi.

Revolta consilierilor a fost punctată de Gheorghe Sabău care, în şedinţa CJA, a anunţat că s-a săturat ca în comisiile de specialitate să se lovească de trimişi mai mult sau mai puţin pregătiţi profesional care trebuie să pledeze pentru instituţia pe care o reprezintă. „Vin în comisii fel şi fel de angajaţi ai instituţiilor, mai mult sau mai puţin pregătiţi, care nu ştiu ce să spună când sunt întrebaţi. Propun ca, de acum înainte, directorii instituţiilor subordonate să se prezinte în comisii şi la şedinţele CJA ori de câte ori există câte un proiect de hotărâre care vizează instituţia pe care o conduc”, a spus Sabău. Iar doleanţa acestuia a „prins” la Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA. „Sunt total de acord cu propunerea dumneavoastră. În acest sens, am întocmit o adresă pe care o vom trimite tuturor instituţiilor subordonate. Directorii trebuie să vină şi să dea explicaţii când este vorba despre un proiect de hotărâre care vizează direct instituţiile pe care ei le conduc”, a spus Ţolea. Aşa că, de acum înainte, dacă este să ne luăm după promisiuni, directorii vor fi chemaţi la apel şi vor fi obligaţi să se prezinte ori de câte ori sunt solicitaţi. Asta în cazul în care, de exemplu, nu sunt plecaţi în concediu sau în delegaţii, după cum au menţionat cei de la CJA.

Zona Liberă e de vină

Se pare că nemulţumirile ar fi fost create de atitudinea celor de la Zona Liberă Curtici-Arad. După ce au solicitat creşteri de taxe, după ce au cerut taxe de parcare, după ce au cerut şi schimbarea regulamentului, se pare că cei din conducere şi-au trimis angajaţi care să pledeze pentru toate aceste schimbări. „Pe lângă că erau total nepregătiţi, erau şi aroganţi în comisii, când li s-au cerut explicaţii referitoare la cererile lor”, ne-au spus surse din cadrul CJA. Rămâne de văzut acum dacă situaţia se va şi schimba şi directorii se vor prezenta „la apel”, sau a fost doar o răbufnire de moment peste care timpul va aşterne tăcerea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !