Diversitate de locuri de muncă

De Diana Dutu
1Comentariu
Ofertă de muncă există. Important e să fie şi cerere
Ofertă de muncă există. Important e să fie şi cerere
ARAD. Ofertă bogată a agenţilor economici arădeni pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Cu cele 1.120 de locuri de muncă vacante, judeţul nostru se afla, ieri, pe locul patru pe ţară în privinţa ofertei profesionale. Destul de puţine dintre slujbele disponibile se adresează celor cu studii superioare. Printre acestea, amintim: administrator de rețea de calculatoare, economist în management, inginer electronist (2 posturi), inginer mecanic (6 posturi), inginer producţie (7 posturi), manager proiect, medic veterinar, programator (5 posturi), programator de sistem informatic, contabil.
Majoritatea locurilor de muncă puse la dispoziţie de agenţii economici arădeni prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) sunt accesibile perosanelor cu studii medii, profesionale şi lucrătorilor necalificaţi. Recordul absolut, cu cea mai bogată ofertă de muncă, aparţine celor de la SC Kromberg&Schubert Romania SRL, care pun la bătaie 270 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor, la Nădab. Alte 84 de locuri de muncă în aceeaşi (ne)specializare sunt oferite de opt firme din judeţ. Muncitorii necalificaţi în industria confecţiilor au, şi ei, şanse mari, să-şi găsească de lucru: cinci firme le oferă 70 de locuri de muncă.

Meseria de montator subansamble este, de asemenea, foarte căutată, dacă ne luăm după cele 60 de locuri de muncă disponibile în acest sector. Cu precizarea că aceste slujbe sunt oferite de două societăţi comerciale, fiecare cu o ofertă de 30 de locuri de muncă vacante. 42 de slujbe sunt puse la dispoziţia celor care au meseria de „operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice”. Alte 30 de locuri de muncă sunt accesibile celor pregătiţi în meseria de confecţioner cablaje auto.

Alte oferte

Arădenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă mai au la dispoziţie: 22 de posturi de agent securitate, 19 de lucrători comerciali, 18 de stivuitorist, câte 10 posturi de paznic şi îngrijitor spaţii verzi, câte 5 de lumânărar şi asamblator-montator articole marochinarie, câte 2 posturi de asistent medical generalist şi mecanic agricol, câte 3 de barman, patiser şi gestionar depozit, câte 8 de casier şi îngrijitor clădiri, 7 de ospătar, câte un post de frizer, coafor, bucătar, bufetier, funcţionar administrativ, electrician, pizzar şi… ziarist.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor