Drumurile rămân închise din cauza caniculei

De Alin Gherasim
Drumurile rămân închise din cauza caniculei
Drumurile rămân închise din cauza caniculei
Drumurile naţionale şi autostrăzile din Arad rămân închise traficului greu şi astăzi din cauza temperaturilor extreme.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat vineri că circulaţia vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi interzisă sâmbătă şi duminică din cauza codului galben de caniculă. Luni cei de la CNADNR au emis un nou anunţ prin care transmit şoferilor că restricţia rămâne în vigoare. Cauza? Aceleaşi temperaturi ridicate. „Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii că pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează județele Arad, Bihor şi Satu Mare va fi instituită restricția de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 12:00 – 20:00, din cauza emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a codului portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat”, spun drumarii. Aceştia îşi motivează decizia, susţinând că restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere. Şoferii care ignoră restricţia pot fi amendaţi. Cel mai probabil, dacă temperaturile se vor menţine la fel de ridicate, circulaţia va fi interzisă şi marţi. Însă, în primă fază, drumarii aşteaptă anunţul meteorologilor referitor la temperaturile care se vor înregistra în zilele următoare.

Unii au voie

Unele vehicule nu se vor supune, însă, restricţiei, chiar dacă tonajul lor este mare. Potrivit legii, excepţiile de la regulă sunt: transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, transporturi poştale, transporturi de echipamente de prim ajutor, transporturi pentru distribuire de carburanţi, transporturi de mărfuri sub temperatura controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturi apă îmbuteliată şi transporturi produse provenite din exploatări agricole.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !