Economia, jaf si subminare

De Simion Todoca
1Comentariu
Economia, jaf si subminare
ARAD. În opinia deputatului Ştefan Dalca, situaţia la Oltchim şi Mechel reflectă subminarea economiei de către guvernele postrevoluţionare.

„Oltchim reflectă lipsa de voinţă politică a tuturor celor perindaţi la putere pentru un management corect. Toţi au preferat să-l folosească pe post de puşculiţă pentru clientela politică, să practice jaful la drumul mare. La fel se procedează în toate companiile controlate de stat fără ca jefuitorilor să li se întâmple ceva. Pe alt plan, privatizările s-au făcut fără respectarea celor mai elementare măsuri de siguranţă în ceea ce priveşte siguranţa locurilor de muncă şi împiedicarea repatrierii capitalului de către sucursalele marilor concerne. Pur şi simplu, pe cei care au semnat privatizările nu i-a interesat soarta economiei româneşti sau a muncitorilor, ci şpaga pe care au primit-o. Ceea ce se întâmplă acum la Mechel, unde 1.700 de oameni au fost aruncaţi pe drumuri, unul dintre ei punându-şi capăt zilelor, este grăitor în acest sens şi este previzibil că la fel se va întâmpla şi cu bruma de producţie autohtonă pe care o mai avem, după ce va fi privatizată. În loc de a privatiza cu orice preţ, guvernanţii ar trebui să se ocupe de retehnologizare, pentru crearea de noi locuri de muncă şi de asigurarea unui management profesionist, nu pe criterii politice, dar şi de adoptarea unor legi care să facă imposibilă subminarea economiei naţionale ”, a declarat deputatul Colegiului 7.

„Circul Oltchim”, dirijat de Basescu

Oltchim vine să-şi ia mercurul1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor