Evaziune fiscală de 18 milioane lei, la Arad

De Valentin Goran
5Comentarii
Evaziune fiscală de 18 milioane lei, la Arad
Administratorul unei firme de publicitate este cercetat penal pentru evaziune fiscală de peste 18 milioane de lei.

Inspectorii ANAF au descoperit în urma unei inspecții fiscale de rutină la un agent economic din municipiul Arad o serie de nereguli. Pe numele administratorului a fost depusă sesizare penală la DIICOT pentru o evaziune fiscală de 18.025.794 lei. Inspectorii au verificat modul de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a TVA. Obiectul principal de activitate al firmei îl constituie “Activităţi ale agenţiilor de publicitate”, iar verificările au vizat perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2014. Inspectorii au constatat în urma analizei evidenţei contabile a societăţii că aceasta înregistrează o serie de cheltuieli cu serviciile realizate de diverşi furnizori, pentru care nu poate face dovada realizării efective a acestor servicii. De asemenea, facturile de achiziţie a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la datele privind expediţia, iar avizele de însoţire a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la mijloacele de transport utilizate.

Nereguli la TVA

Inspectorii fiscali au stabilit că firma datorează statului un impozit de profit de 5.187.638 de lei. Verificările au scos în evidență şi nereguli privind TVA, la acest capitol firma datorând statului 9.183.802 lei. Inspectorii au mai calculat sume accesorii care ajung la 3.654.354 lei. Întrucât societatea a întocmit în mod eronat decontul de TVA, nu a efectuat inventarierea patrimoniului, nu a depus declaraţiile informative cod 394, a desfăşurat activităţi într-un loc care nu a fost declarat la Registrul Comerţului, s-a aplicat și o amendă de 16.000 lei şi confiscarea sumei de 9.694.480 lei.

Sesizare penală

“Societatea se află în imposibilitatea de a pune la dispoziţia organelor de inspecţie fiscală documentele de transport pentru bunurile achiziţionate, respectiv livrate în perioada 01.01.2011 – 31.12.2014. Organele de inspecţie fiscală au constatat că societatea nu a putut prezenta pentru cheltuielile cu descărcarea de gestiune a mărfurilor livrate, documente justificative care să facă dovada realităţii si că acestea au fost achiziţionate efectiv, drept pentru care aceste cheltuieli sunt nedeductibile fiscal”, se mai arată în comunicat. Pe numele administratorului a fost depusă sesizare penală la DIICOT pentru o evaziune fiscală de 18.025.794 lei”, au declarat reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor