Falca: “Start de an scolar ratat”

De Simion Todoca
5Comentarii
Gheorghe Falcă Foto : JA
Gheorghe Falcă Foto : JA
Gheorghe Falcă acuză IŞJ că nu a pregătit deschiderea anului şcolar şi, în premieră, nu a colaborat cu Primăria.

ARAD. Primarul Gheorghe Falcă acuză IŞJ că, pentru prima dată, nu a colaborat cu Primăria pentru pregătirea începutului anului şcolar, rezultatul fiind unul dezastruos. Astfel, cursurile, la patru unităţi de învăţământ, se vor desfăşura în condiţii de şantier. Mai exact, arată Falcă, în 2013 Primăriei i s-a solicitat să preia şase investiţii guvernamentale, demarate în guvernarea Boc, pentru că Guvernul Ponta, respectiv Ministerul Educaţiei, nu mai alocase niciun ban pentru continuarea lor. Din păcate, spune Falcă, Inspectoratul Şcolar nu a trimis documentaţia necesară decât după expirarea termenului de înaintare a dosarelor la agenţia de Dezvoltare, pentru finanţarea europeană.

Primarul pune eşecul pe seama „incompetenţei inspectorului general”, în antiteză cu managementul de la Şcoala generală 5, unde lucrările la sala de sport vor fi finalizate pe bani europeni. Din cele şase obiective, primăria a preluat patru – Liceul CFR, Liceul de construcţii, Liceul Aurel Vlaicu şi Liceul Vasile Goldiş, pentru care, la rectificarea bugetară, se vor aloca sume pentru continuarea lucrărilor.Cum în toamnă abia va fi gata documentaţia, lucrările se vor desfăşura concomitent cu procesul de învăţământ.

Ponta, Mladin şi Măduţa- demisia !

Falcă a revenit asupra problemei celor 30 de posturi din învăţământul arădean : de vină pentru situaţia existentă, spune Falcă, este deputatul Măduţa, care le-a dat asigurări celor de la IŞJ că Guvernul a prevăzut alocarea sumelor necesare pentru suplimentarea fondului de salarizare, la rectificarea bugetară. De fapt, au fost induşi în eroare, banii nu sunt pentru cele 30 de salarii în plus, ci doar pentru returnarea sumelor câştigate de către profesori în instanţă. Aşadar, vinovaţii, spune Primarul, sunt Ponta, Mladin şi Măduţa, care ar trebui să-şi prezinte demisiile.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor