Fără asfalt nou după nouă ani

De Valentin Goran
13Comentarii
FOTO: V.G.
FOTO: V.G.
Strada Călărași din cartierul Aurel Vlaicu arată ca după bombardament, nu a mai fost asfaltată de nouă ani de zile.

Locuitorii de pe strada Călărași, din cartierul Aurel Vlaicu, cea care face legătura dintre Calea Aurel Vlaicu și strada Poetului, spun că au ajuns la capătul puterilor. Această stradă este plină de gropi, iar pe jumătate din ea nu se poate circula decât pe un sens de mers. Mai mulți cititori ai Jurnal arădean s-au coalizat și cer un răspuns ferm din partea autorităților locale. „Nu reușim să înțelegem când vor ajunge să asfalteze și această stradă. Pur și simplu cei din Primărie au uitat de noi. Înțelegem că au mult de lucru, că municipiul este mare și are multe străzi de care trebuie să se ocupe, dar totuși nouă ani de zile e o perioadă mult prea mare. Unde mai pui că această stradă, deși nu este așa de lungă, este una vitală deoarece face legătura între două artere foarte circulate. De ce promit și nu se țin de cuvânt? Cât timp să mai avem răbdare?”, ne întreabă Traian Jula, reprezentantul locuitorilor din această zonă.

În atenția Primăriei Arad

Am contactat telefonic reprezentanții Municipalității pentru a afla când va fi rezolvată problema acestor arădeni. Am aflat că, în primă fază, această stradă a fost inclusă pentru reabilitare în Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) în anul 2010 (program cu sursă directă de finanțare de la Ministerul Dezvoltării), însă între timp s-a schimbat Guvernul, s-a schimbat și programul, acesta devenind Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Desigur, toată documentația a trebuit refăcută și depusă pentru aprobare. Aceasta fiind principala cauză pentru care Primăria Municipiului Arad nu a mai reușit să finalizeze această stradă până acum. „Am refăcut toată documentația, am depus-o și am primit aprobare pentru reabilitarea a 20 de străzi între care se află și aceasta, lucrările vor începe din această primăvară. Ministerul s-a angajat să vireze 30 milioane lei, iar până acum au fost alocați 400.000 lei. Nu putem să reabilităm această stradă până când nu terminăm lucrările de pe strada Poetului. Riscăm ca această stradă să fie avariată din nou”, a declarat Corina Drăghici, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Arad.

Speranțe pentru anul 2016

Sunt șanse foarte mari ca această stradă să fie reabilitată abia anul viitor deoarece în acest moment există cel puțin doi factori de care depinde reabilitarea străzii Călărașilor: banii de la Ministerul Dezvoltării, dar și evoluția lucrărilor de pe strada Poetului.

​Doar un sens de circulație

Deși strada este prevăzută cu circulație în ambele sensuri, loc este doar într-un sens de circulație. Dacă vii cu mașina de pe Calea Aurel Vlaicu înspre Fortuna și vrei să virezi la dreapta pe strada Călărașilor trebuie să fi vigilent. Pe ambele părți ale străzii sunt mașinii parcate. „Măcar pentru o parte a străzii să se interzică parcarea, ca să mai decongestioneze traficul”, ne spune Marius C., un alt locuitor al zonei. Primăria are, însă, un răspuns şi pentru această sesizare. „Arădenii pot să formuleze o cerere pe care să o depună la Primăria Municipiului Arad pentru ca problema lor să fie înregistrată pe ordinea de zi a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei”, a spus Drăghici.​13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor