Final în așteptare la Școala din Moroda

De Monica Ardelean
Final în așteptare la Școala din Moroda
Cei care vor decide unde vor învăța copiii din clasa a VIII-a de la Școala din Moroda sunt părinții acestora.

Conflictul de la Școala din Moroda va fi tranșat de părinți. Așa cum scriam în cotidianul nostru și pe site-ul www.aradon.ro, la nivelul școlii, cu acordul Primăriei Seleuș, se luase decizia ca elevii de clasa a VIII-a (actualmente în clasa a VII-a) să fie transferați anul viitor la școala din Seleuș. Argumentul adus de autorități a fost ca cei 8 elevi să nu mai învețe în clase simultane, ci să parcurgă orele claselor a VIII-a împreună cu elevii de la Școala Gimnazială din Seleuș. Primăria s-a oferit să pună la dispoziția elevilor un microbuz gratuit care să îi ducă și să îi aducă la Moroda, pentru a nu fi create costuri suplimentare părinților.

Au refuzat transferul

Părinții au refuzat ideea de a-și transfera copiii la Seleuș. Chiar dacă drumul era gratuit, chiar dacă se oferea, cel puțin teoretic, un nivel calitativ mai bun al actului educativ, părinții elevilor au decis să facă tot ce se poate pentru ca elevii să rămână în școala din Moroda. Conform legii, în cazul claselor simultane, orele la materiile de examen trebuie asigurate în regim normal, nu simultan, ceea ce pentru părinții era suficient.

Au schimbat decizia

Au făcut petiții la Inspectoratul Școlar Județean, iar un reprezentant al instituției s-a deplasat la Moroda, unde a avut loc o întâlnire cu părinții și, după consultări și cu celelalte părți, primărie și conducerea școlii din Seleuș, s-a hotărât ca decizia finală să aparțină părinților. „Am decis că părinții sunt cei care vor hotărî în final unde vor învăța copiii lor. Dacă ei vor considera că este mai bine pentru copii să rămână la Moroda, acolo vor rămâne, dacă se vor decide pentru Seleuș, li se va pune la dispoziție un microbuz școlar care să îi transporte gratuit” a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Arad, Laura Nădăban.

Ultimul cuvânt

Părinții trebuie ca, în scurt timp, să comunice care este decizia lor, deși aceasta părea deja luată la întâlnirea cu reprezentantul IȘJ Arad: ei optau pentru rămânerea la școala din Moroda.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !