aradon.ro Web analyticsFinal în așteptare la Școala din Moroda

Final în așteptare la Școala din Moroda

Cei care vor decide unde vor învăța copiii din clasa a VIII-a de la Școala din Moroda sunt părinții acestora.
Scris de Monica Ardelean - Cei care vor decide unde vor învăța copiii din clasa a VIII-a de la Școala din Moroda sunt părinții acestora.

Conflictul de la Școala din Moroda va fi tranșat de părinți. Așa cum scriam în cotidianul nostru și pe site-ul www.aradon.ro, la nivelul școlii, cu acordul Primăriei Seleuș, se luase decizia ca elevii de clasa a VIII-a (actualmente în clasa a VII-a) să fie transferați anul viitor la școala din Seleuș. Argumentul adus de autorități a fost ca cei 8 elevi să nu mai învețe în clase simultane, ci să parcurgă orele claselor a VIII-a împreună cu elevii de la Școala Gimnazială din Seleuș. Primăria s-a oferit să pună la dispoziția elevilor un microbuz gratuit care să îi ducă și să îi aducă la Moroda, pentru a nu fi create costuri suplimentare părinților.

Au refuzat transferul

Părinții au refuzat ideea de a-și transfera copiii la Seleuș. Chiar dacă drumul era gratuit, chiar dacă se oferea, cel puțin teoretic, un nivel calitativ mai bun al actului educativ, părinții elevilor au decis să facă tot ce se poate pentru ca elevii să rămână în școala din Moroda. Conform legii, în cazul claselor simultane, orele la materiile de examen trebuie asigurate în regim normal, nu simultan, ceea ce pentru părinții era suficient.

Au schimbat decizia

Au făcut petiții la Inspectoratul Școlar Județean, iar un reprezentant al instituției s-a deplasat la Moroda, unde a avut loc o întâlnire cu părinții și, după consultări și cu celelalte părți, primărie și conducerea școlii din Seleuș, s-a hotărât ca decizia finală să aparțină părinților. „Am decis că părinții sunt cei care vor hotărî în final unde vor învăța copiii lor. Dacă ei vor considera că este mai bine pentru copii să rămână la Moroda, acolo vor rămâne, dacă se vor decide pentru Seleuș, li se va pune la dispoziție un microbuz școlar care să îi transporte gratuit” a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Arad, Laura Nădăban.

Ultimul cuvânt

Părinții trebuie ca, în scurt timp, să comunice care este decizia lor, deși aceasta părea deja luată la întâlnirea cu reprezentantul IȘJ Arad: ei optau pentru rămânerea la școala din Moroda.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.