Fir-ar ea să fie de școală, cu tot cu miniștrii ei!

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
8Comentarii
Fir-ar ea să fie de școală, cu tot cu miniștrii ei!
Un mesaj nervos pentru cei care ar fi putut face mai mult și nu au făcut pentru școlile în care învață copiii noștri.

Stimați miniștri de toate felurile, în timp ce dumneavostră analizați dacă să luați bani de la biserici ca să îi dați la școli, în timp ce calculați cam de câți bani ar fi nevoie la Educație, dacă e corect sau nu fondul școlii, copiii noștri merg la școală în fiecare zi cu bani de acasă în buzunar ca să își cumpere manuale, caiete speciale, să se repare clanța de la ușă, să se cumpere o perdea, să plătească paznicul de la poartă și pe doamna care mai face curățenie prin clase.

Stimați miniștri, în timp ce dumneavoastră analizați dacă e necesar sau nu să mai schimbați curricula, să o mai subțiați nițel, copiii noștri merg la școală în fiecare dimineață cu un ghiozdan care cântărește 7 kg și se întorc după amiaza cu el acasă. Și au mult mai repede probleme cu coloana vertebrală, cea cu oase și ligamente. Și voi ne spuneți că e din lipsă de mișcare. Poate e din lipsa voastră de coloană, cea fară principii dar care are un plus de coloană oficială.

Stimați miniștri, în timp ce dumneavoastră mai luați în calcul încă o reformă a educației, substanțială ca de fiecare dată, copiii noștri încearcă să se adapteze la încă un nou sistem de examinare introdus cu vreun an în urmă și schimbat în anul următor.

Stimați miniștri, în timp ce dumneavoastră vă chinuiți să plătiți pe alții să gândească strategii prin care cei mai buni absolvenți să fie atrași spre sistemul de învățământ, copiii noștri se șochează zilnic de inepțiile vreunui profesor rătăcit la catedră iar noi, părinții, scoatem din buzunar bani ca să-i plătim pe acei puțini dascăli care mai fac carte, să ne învețe copiii. Și deja e nevoie de programare.

Stimați miniștri, acești copii nu au timp și răbdare să aștepte. Și nici noi. Au o singură dată în viață 3 ani, 7 ani, 8 ani, 14 ani sau 18 ani. La voi totul e repetitiv, aveți un mandat și încă unul, aveți timp să vă jucați cu școala. Acești copii nu au timp și nu vor avea răbdare să mai stea după voi. Vor pleca acolo unde miniștrii sunt cu un pas înaintea școlii.
Îmi vine să vă înjur, stimați miniștri, dar nu o fac pentru că nu e prea educativ și pentru că nu sunt sigură că ați pricepe de ce o fac. Dar ați merita pentru fiecare kilogram în plus din geanta copiilor, pentru fiecare leu plătit pentru lucruri care ar fi trebuit să fi fost acolo înainte de a începe școala, pentru fiecare profesor nechemat care vine în fața copiilor și nu spune nimic. Ați merita-o, stimați miniștri!

Taguri: , , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor