Gropile pe care Primăria nu le vede

De Valentin Goran
2Comentarii
Strada care provoacă controverse FOTO: V.G.
Strada care provoacă controverse FOTO: V.G.
Arădenii care au semnalat starea proastă a străzii Molidului, reabilitată în 2014, sunt contraziși pe temă de reprezentanții Primăriei Municipiului Arad.

E de la sine înțeles că nemulțumirile arădenilor se ivesc mai tot timpul. Cât de juste sunt supărările acestora vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii noștrii, să trageți concluziile de rigoare. Nu fără a da pentru fiecare caz, pe care noi îl considerăm cât de cât întemeiat, câte un exemplu. De acestă dată vorbim de o stradă a municipiului care, spun cititorii, la numai un an și jumătate de la recepție, este spartă din nou. Nu de către vreo firmă care execută lucrări, ci de vremea de afară care a lăsat deja dâre adânci pe „obrazul prea fin” al şoselei reabilitate.

Este vorba de strada Molidului, paralelă cu Calea Timișorii, din cartierul Aradul Nou. „Locuiesc pe strada Molidului și doresc, atât în numele meu, cât și al arădenilor care locuiesc pe acestă stradă, să sesisez starea deplorabilă în care se prezintă asfaltul aici. Unde mai punem că drumul a fost reparat în urmă cu aproximativ un an și jumătate. Îi invităm pe cei de la Primăria Arad să iasă pe teren să vadă în ce stare se află acestă stradă care nici măcar nu a ieșit din garanție. Oare cine este responsabil pentru acestă lucrare? Chiar nu verifică nimeni în orașul acesta cum sunt efectuate lucrările?”, ne întreabă cititoarea noastră B.B..

Asfalt nou în aprilie 2014

În decursul anului 2013, în acestă zonă, a avut loc o lucrare amplă a Companiei de Apă Canal Arad. Atât pe strada Molidului, cât și pe cele adiacente, s-au efectuat lucrări de extindere a rețelelor de canalizare. În anul 2014, mai exact pe 1 aprilie, reprezentanții Primăriei Arad declarau că „lucrările de asfaltare au început în zona Ogorului, a fost finalizată strada Molidului, strada Armoniei fiind în curs de asfaltare, iar strada Bagdazar va intra în curând în lucru”. Ei bine, iată că la nici un an și jumătate de când strada a fost asfaltată, modul în care se prezintă lasă mult de dorit.

Intactă de la un capăt la altul

Am contactat reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, cărora le-am cerut lămuriri la problema ridicată de cititorii noștri. În urma sesizării noastre, un reprezentant al municipalității s-a deplasat pe strada mai sus amintită, fără a identifica însă problemele semnalate de cititorii noștri. „Strada Molidului este intactă. Chiar în acest moment un coleg de-al nostru s-a deplasat pe această stradă pe care a verificat-o de la un capăt la altul. Strada este intactă, nu este spartă”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

De lăudat

Lăsăm la latitudinea cititorilor noștri să judece dacă strada se prezintă sau nu în condiții bune. Adăugând doar faptul că uneori imaginile (chiar) vorbesc de la sine! Un lucru e totuşi de lăudat aici: la această sesizare, reprezentanții municipiului s-au deplasat la locul indicat de noi la sesizarea cetățenilor imediat după ce am semnalat problema.

Despre viitorul străzii

Care e viitorul străzii pe care locuitorii o critică în timp ce Primăria o vede drept perfectă? Cel mai probabil, Molidului va rămâne aşa, cu părți de asfalt lăsate deja și multe denivelări. Sau poate, totuşi, firma care a executat o astfel de lucrare de calitate va fi solicitată să mai intervină o dată. N-ar trebui să îi fie jenă nimănui să adreseze o astfel de cerere. Nu? Dacă lucrarea este în garanţie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor