Igaş propune modernizarea Poliţiei

De Simion Todoca
7Comentarii
Igaş propune modernizarea Poliţiei
Senatorul Constantin Traian Igaș speră că proiectul lăsat de el la minister va intra în dezbaterea Parlamentului

Printre priorităţile stabilite de către Biroul Politic Naţional al PNL pentru noua sesiune parlamentară, se regăseşte şi modificarea statutului poliţistului, arată senatorul PNL Constantin Traian Igaş.
„Ca senator al PNL voi susține în Parlament propunerile votate la ședința BPN, cu atât mai mult cu cât în ceea ce privește Statutul polițistului, eu am lăsat la Minister un proiect pe care s-a lucrat foarte mult în comisia internă și pe care îl consider pregătit să intre în circuitul parlamentar dacă există voință. Proiectul de lege urmăreşte introducerea unor reglementări noi, adaptate la cerinţele unei poliţii moderne, precum stabilirea clară a provenienţei poliţiştilor, asigurarea stabilităţii în funcţie a poliţiştilor cu funcţii de conducere (prin introducerea mandatului pentru ordonatorii de credite secundari şi terţiari), întărirea autorităţii funcţiei de poliţist şi instituirea unui regim juridic al raporturilor de serviciu, adaptat specificului serviciului public poliţienesc”, arată senatorul. Deasemenea, Igaş face referiri la cadastrarea gratuită promovată și susținută de către Ministerul de Interne în perioada 2010-2012 și apreciază că este binevenit proiectul susținut acum de PNL, ca o continuare la cel derulat prin Ministerul de Interne.
Biroul Permanent Național al PNL, întrunit sâmbătă la Gura Humorului, a adoptat o rezoluție prin care cere Parlamentului să voteze Legea votului prin corespondență astfel încât cel târziu în data de 1 noiembrie legea să fie publicată în Monitorul Oficial.
“Votarea acestei legi este în continuare o datorie a tuturor partidelor politice, nu doar a PNL. Este un proiect foarte important pentru democrația românească, un proiect care are incluse și opiniile reprezentanților Autorității Electorale Permanente”, mai declară Igaș.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor