Încă e „ceaţă” pe aeroport

De Alin Gherasim
2Comentarii
Între aeroport şi Air Vallee nu este semnat niciun contract FOTO: JA
Între aeroport şi Air Vallee nu este semnat niciun contract FOTO: JA
Deşi au avut loc negocieri, nu s-a parafat o înţelegere între Aeroportul Arad şi compania aeriană Air Vallee.

„Persistă ceaţa” pe Aeroportul Arad. O companie aeriană italiană, Air Vallee, a anunţat deja că va opera curse de transport persoane pe relaţia Arad-Pescara. În urmă cu două săptămâni am anunţat acest lucru, iar, la vremea respectivă, conducerea aerogării noastre confirma negocierile cu firma respectivă, dar spunea că încă nu s-a ajuns la nicio înţelegere. „Teoretic, la finalul discuţiilor de săptămâna viitoare, vom putea anunţa dacă vom avea curse sau nu de pe aeroport”, spunea Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad în data de 29 septembrie. Au trecut două săptămâni de atunci, au venit italienii, au plecat italienii, dar nu s-a parafat încă nicio înţelgere. Cel puţin aşa spune acum Bălăcel. „Au venit reprezentanţii companiei aeriene, am purtat discuţii, dar încă nu am parafat nicio înţelegere. În perioada următoare, cel mai probabil, vom semna şi documentele. Dar vom anunţa la momentul respectiv, când vom organiza o conferinţă de presă. Până atunci, însă, nu putem declara nimic”, a spus directorul aeroportului.

În atare condiţii, e suspect faptul că, deşi nu a fost parafată nicio înţelegere, compania aeriană a scos deja la vânzare bilete pentru cursa Arad-Pescara. Iar preţurile nu sunt deloc dintre cele mai competitive, să spunem aşa. În plus, trecutul italienilor de la Air Vallee în ţara noastră mai pune un semn mare de întrebare referitor la situaţia posibilelor curse de pe aeroportul din oraşul nostru.

Asemănare cu o ţeapă

Întreg scenariul care ni se derulează acum în faţa ochilor seamănă la perfecţiune cu un alt „film” derulat de Air Vallee pe Aeroportul Iaşi. În urmă cu trei ani de zile, compania italiană anunţa că va intra pe piaţa aeriană din ţara noastră, urmând să opereze curse de transport aerian de pe aerogara din Moldova. La fel ca şi acum, nici atunci Aeroportul Iaşi nu semnase niciun angajament ferm cu italienii. Dar, din nou, la fel ca şi acum, compania aeriană scosese la vânzare bilete de avion. Şi… surpriză. Italienii au încasat banii, după care au întrerupt orice dialog cu reprezentanţii aerogării moldave. Din calculele realizate la vremea respectivă, compania Air Vallee a încasat vreo 400.000 de euro pentru biletele de avion achiziţionate de ieşeni, dar nu a mai operat nicio cursă. Conducerea aerogării din Iaşi a anunţat, ulterior, că nu existase niciun contract semnat cu italienii, ci doar nişte negocieri. Scenariul din prezent, cu Aeroportul Arad în rol principal, seamănă izbitor de mult cu ce s-a întâmplat acum trei ani în Iaşi: nicio înţelegere semnată, niciun contract parafat între aerogară şi compania aeriană. Cu toate acestea, cea din urmă vinde bilete pentru o posibilă cursă între Arad şi Pescara, a cărei primă plecare ar trebui să fie data de 1 decembrie.

Două curse pe săptămână

Cum arată calendarul de pe pagina de internet a companiei Air Vallee? Promiţător, dacă ar fi să fim optimişti. Totuşi, ne rezervăm puţin optimismul şi trecem la date concrete: după cum am spus deja, prima cursă între Arad şi Pescara ar trebui să aibă loc în data de 1 decembrie. Teoretic, potrivit companiei aeriene, de pe Aeroportul Arad vor pleca două zboruri pe săptămână spre oraşul din Italia, una marţea şi una joia. Preţul unui bilet, dacă îl rezervăm de acum, este de 128 de euro. Doar cândva spre sfârşitul lunii decembrie biletul coboară la un preţ promoţional de 69 de euro. Dar asta numai dacă îl rezervăm încă de acum.

Bilete cu risc

După cum am arătat mai sus, compania Air Vallee are o reputaţie nu tocmai bună, mai ales pe meleagurile noastre. Tocmai de aceea, pentru a preveni orice neplăcere pentru arădeni, venim cu un sfat: nu cumpăraţi bilete pentru cursele Arad-Pescara. Asta până când Aeroportul Arad nu confirmă, cel puţin, existenţa unui contract între italieni şi aerogara noastră. Şi asta pentru că nu dorim ca arădenii să ajungă precum ieşenii care au plătit pentru… nimic în urmă cu trei ani de zile.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor