Injunghiat pentru un iPhone

De Ioana Costas
Reactualizat la:
Injunghiat pentru un iPhone
ARAD. Bătut, înjunghiat şi tâlhărit pentru o datorie de 70 de lei şi un telefon iPhone 4S. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani care a fost dus de doi bărbaţi în pădure la Măltăreţ şi tâlhărit. Şocul a fost atât de mare pentru victimă încât aceasta nu şi-a dat seama când a fost înjunghiată.

Tânărul a ajuns într-un final la spital, după ce, ajuns acasă, a spus familiei sale că a fost tâlhărit de mai multe persoane care erau mascate. A avut nevoie de 35-45 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera. Agresorii săi au ajuns după gratii, fiind arestaţi preventiv, iar acum au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie şi tentativă de omor calificat şi complicitate la tentativă de omor calificat.

Cum a ajuns victimă

În rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se arată cum a ajuns tânărul victimă a celor doi. Potrivit anchetatorilor, victima l-a cunoscut pe unul dintre viitorii săi agresori la locul de muncă, cei doi fiind colegi şi petrecându-şi o parte din timpul liber jucând biliard. Prin intermediul colegului său de muncă, victima a făcut cunoştinţă şi cu celălalt agresor al său. Pe parcursul relaţiei de „prietenie” între victimă şi colegul de muncă, cel din urmă a solicitat tânărului de 21 de ani 70 de lei împrumut. Pentru că trecuse un timp şi agresorul nu-i înapoiase banii, acesta i-a spus că are o „combinaţie” pentru a-i da suma de bani împrumutată.

Pentru 70 de lei

În rechizitoriu se arată că „pe 16.01.2013, în jurul orelor 19,30, partea vătămată a fost sunată de inculpatul N.T. care i-a propus să îl însoţească, împreună cu coinculpatul N.C.I., urmând să se deplaseze în pădurea Ceala, în zona „Măltăreţ” unde, potrivit spuselor inculpatului N.T., acesta urma să se întâlnească cu o persoană de la care inculpatul dorea să cumpere un iPhone S4, în scopul revânzării şi, din profitul obţinut, urma să restituie datoria către partea vătămată. De menţionat că şi în după amiaza de 14 ianuarie 2013, partea vătămată şi cei doi inculpaţi merseseră în pădurea Ceala – tot la iniţiativa inculpatului N.T. – dar, pentru că nu se întâlniseră cu nimeni, se reîntorseseră în Arad”.

„Combinaţia”

Revenind la seara de 16 ianuarie 2013, actul acuzator arată că „odată ajunşi în pădure, aceştia au mers pe jos spre zona Măltăreţ şi, după circa o jumătate de oră, timp în care inculpatul N.T. a vorbit la telefon cu o persoană şi apoi a precizat că afacerea şi implicit întâlnirea se anulase, cei trei au pornit spre ieşirea din pădure. În timp ce toţi trei se deplasau pe jos, fără niciun motiv aparent, ambii inculpaţi au început să o lovească pe partea vătămată cu pumnii şi picioarele, aplicându-i lovituri în zona capului, spatelui, a şoldurilor şi a umerilor, până când acesta a căzut la pământ şi, potrivit spuselor acestuia, a leşinat câteva minute, iar când şi-a revenit, a observat că inculpatul N.C.I. avea un cuţit în mână, pe care îl ţinea ameninţător la gâtul său, iar inculpatul N.T. îşi introdusese mâna pe sub hainele sale, căutându-i lanţul de aur însă, negăsindu-l, i-a cerut părţii vătămate iPhone-ul S4 pe care aceasta îl avea asupra sa, banii şi cardul de salariu, precum şi tacul de biliard ce se afla într-o husă”.

Au vrut să-l abandoneze

Agresorii au vrut să-l lase pe tânăr să agonizeze în pădure. Doar în urma rugăminţilor şi a promisiunilor că nu le va divulga identitatea şi că nu va spune niciodată ce s-a întâmplat, victima a scăpat. Cei doi au acceptat să-l ducă pe tânăr, cu un taxi, în oraş. „Cei doi inculpaţi au ameninţat-o pe partea vătămată că, în cazul în care le va divulga identitatea, o vor urmări şi se vor răzbuna, atât pe ea cât şi pe întreaga familie şi (…) i-au cerut părţii vătămate să susţină că a fost victima atacului a patru persoane ce purtau cagule”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Varianta aceasta a şi povestit-o victima familiei sale când a ajuns acasă, iar membrii familiei au văzut că este bătut şi înjunghiat. Familia tânărului a solicitat de urgenţă o ambulanţă. „În urma leziunilor traumatice suferite de partea vătămată, cauzate de cei doi inculpaţi, partea vătămată a necesitat un număr de 35-45 zile de îngrijiri medicale (…), iar, prin leziunile penetrante toracice, viaţa acesteia a fost pusă în primejdie”, au scris procurorii în rechizitoriu.

După ce agresorii s-au văzut cu iPhone-ul în mână, l-au vândut pentru 1.200 de lei, bani pe care i-au împărţit între ei.

După ce au fost prinşi de oamenii legii, agresorii au recunoscut tâlhăria, însă pentru înjunghierea tânărului dau vina unul pe celălalt, fiecare susţinând că celălalt a comis fapta. Procesul celor doi a început de curând la Tribunalul Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !