„Intersecţie” artistică la „Delta”

De Vasile Filip
La deschiderea expoziţiei
La deschiderea expoziţiei
13 artişti plastici şi-au prezentat lucrări de pictură, sculptură, grafică, fotografie şi design în expoziţia „Intersecţii”.

ARAD. Un public numeros a fost prezent, marţi seara, în Galeria Naţională de Artă „Delta”, la vernisajul expoziţiei de pictură, sculptură, grafică, fotografie şi design intitulată „Intersecţii”. Şi nu este de mirare pentru că, în faţa iubitorilor de frumos, s-au prezentat 13 artişti plastici: Andreea Bereneanţ, Elena Boţan, Snejana Cechici, Celus Ciobanu, Andra Ciocoiu, Octavian Cira, Lucia Cristea, Andrada Damian, Maria Furnea, Sofia Klemenco, Alexandra Lazăr, Camil Păcurar, Bogdan Ţigan.
„Am venit cu foarte mare interes aici să ne bucurăm de acest eveniment – a spus, în deschidere viceprimarul municipiului, Levente Bognar. În oraş avem multe intersecţii (semaforizate şi nesemaforizate), dar pentru un Arad, care vrea să devină Capitală Europeană a Culturii, este cea mai importantă”.
„În această expoziţie sunt cam 10% dintre artiştii care îşi desfăşoară activitatea în Arad – a apreciat sculptorul Dumitru Şerban, preşedintele filialei arădene a U.A.P. Mai tineri sau mai în vârstă, ei sunt dintre cei care au fost primiţi, în ultimii doi ani, în Uniunea Artiştilor Plastici din România, şi provin de la trei universităţi, de la facultăţile de profil din Timişoara, Oradea, Arad. Cu toate că s-au format în instituţii de învăţământ superior diferite şi extrem de personalizate, ei au reuşit să-şi pună lucrările pe simeze şi în spaţiu în aşa fel încât «intersecţia» să arate foarte bine”.
Dumitru Şerban s-a arătat încrezător în viitorul acestor artişti „cu toate că în oraş nu avem susţinere culturală” şi „de foarte mulţi ani, de pe vremea lui Ceauşescu” nu s-a mai achiziţionat, de către instituţiile de stat, nici o lucrare. Şi a concluzionat optimist: „Cred că vom rezista”.

„Sper că vom avea o lege dreaptă în ceea ce priveşte arta şi artiştii” (Dumitru Şerban)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !