Interzis la fuste scurte si gel in par

De Monica Ardelean
50Comentarii
Interzis la fuste scurte si gel in par
Regulamentul de ordine interioară de la Școala Generală nr. 5 e lege în unitatea de învățământ.

ARAD. Șase pagini de reguli și restricții cu toate consecințele de rigoare. Acesta este regulamentul de la Școala Generala nr.5, un regulament de ordine interioară care după ce se discută, se execută.

Structurat pe mai multe capitole (bază materială, igienă, disciplină și siguranță), regulamentul este adus la cunoștința părinților și pus în aplicare.

Disciplina

Dacă ești elevă la Școala Generală nr.5 nu ai voie să porți fuste scurte, buric la vedere, decolteuri exagerate, machiaj, păr vopsit sau bijuterii în exces. Pentru băieți e interzisă vopsirea părului sau folosirea gelului de păr în exces, purtarea cerceilor în urechi sau în orice altă parte vizibilă a corpului. Cine nu respectă, plătește o amendă de 10 lei. Cine nu are bani va munci în folosul școlii. Nimeni nu pleacă în timpul orelor fără aprobarea conducerii școlii, nimeni nu aleargă pe coridoare și nu se bruschează.

Pentru aducerea în școală a băuturilor, țigărilor sau a drogurilor elevii plătesc amenda de 10 lei și li se scade nota la purtare. Dacă se foloseşte telefonul celular în timpul orelor, acesta se confiscă pânâ la finele anului școlar și se penalizează cu un punct la nota de la purtare.

Pagubele se plătesc

Sala de clasă se preia pe baza unui proces verbal de predare-primire. Fiecare obiect are un număr de inventar, fiecare bancă are un număr și un proprietar care răspunde de starea băncii și a scaunului. Cine le deteriorează, plătește și mai pierde un punct la….purtare. Totul e stipulat și penalizat în acest regulament care, spre deosebire de alte regulamente interne din școli, se și respectă.

„Scopul nostru nu e amenda”

Dar nu pentru a aduce bani la fondul şcolii. „Scopul nostru nu este să dăm amendă. Nu trecem cu vederea peste nimic, dar într-o primă fază stăm de vorbă cu elevul, cu părintele în prezența elevilor și încercăm să rezolvăm așa problema. Anul trecut, spre exemplu nu am dat nici o amendă, acum doi ani am dat, iar pentru anul acesta nu se știe. Scopul nostru nu este de a-i amenda pe elevi ci de a-i învăța să respecte regulile”, a menționat directorul școlii, Maria Pașcalău.50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor