Intre alegeri si dezinformare

De Andreea Pintea
11Comentarii
Intre alegeri si dezinformare
Primarul Farcaşiu este acuzat de dezinformare şi abuz în serviciu de către reprezentanţii PDL.

TÎRNOVA. Consilierii locali ai PDL din Tîrnova îl acuză pe primarul comunei, Florin Farcaşiu, că încearcă să manipuleze opinia publică. „În primul rând, domnul primar se antepronunţă, atunci când afirmă că vor avea loc alegeri parţiale la Tîrnova, pentru Consiliul Local. Sentinţa prin care Tribunalul Arad a decis dizolvarea Consiliului Local Tîrnova poate fi atacată prin recurs la Curtea de Apel Timişoara. Până atunci, considerăm că primarul face presiuni asupra justiţiei”, afirmă consilierul PDL Emilia Ignişca, în numele consilierilor locali ai opoziţiei.

 

Primarul, vinovat

Mai mult, consilierii PDL îl consideră vinovat pe Florin Farcaşiu de întregul scandal din localitate. „Practic, ruptura dintre consilieri şi Florin Farcaşiu a avut loc în 7 februarie 2013, când primarului i-au fost solicitate informaţii despre mijloacele fixe înstrăinate prin executări silite, copii ale sentinţelor care au dus la aceste executări silite, cât şi o situaţie exactă a păşunii comunale, defalcată pe fiecare sat. Nici până astăzi Consiliul Local nu a primit aceste date”, mai arată Emilia Ignişca. Opoziţia PDL-istă îl mai acuză pe primar şi de abuz în serviciu: „Primarul Farcaşiu se face vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice deoarece nu a supus spre aprobare proiectul de Buget pentru 2013, acţiunea lui fiind intenţionată după cum reiese din conţinutul Adresei nr. 2253/17.04.2013, semnată chiar de primar. Se poate verifica simplu că primarul a retras de pe ordinea de zi proiectele de la respectiva şedinţă, inclusiv bugetul, proiecte la care tot dumnealui a fost iniţiatorul. Asemenea practici sunt obişnuite pentru primarul Farcaşiu care, de asemenea, n-a supus votului Consiliului Local nici contul de execuţie bugetară pe anul 2012”.

 

Finanţarea de la Minister

În ceea ce priveşte finanţarea de la Ministerul Dezvoltării, consilierul Ignişca explică: „I s-a solicitat primarului documentaţia pentru aceste lucrări, inclusiv caietul de sarcini, iar ce am primit a fost o simplă listă, a lucrărilor, cum a fost ea aprobată şi trimisă de la Minister. Nici vorbă de Caiet de Sarcini sau alte documente”.

 

Forţarea alegerilor

Eusebiu Pistru, deputat în al cărui colegiu se află şi comuna Tîrnova, consideră că Florin Farcaşiu a forţat organizarea de alegeri parţiale. „Practic, Florin Farcaşiu uită că el, în calitate de primar, are o funcţie de execuţie. Deciziile le ia Consiliul Local. Neprezentând documentele solicitate, este clar că e vorba de un abuz în serviciu. În plus, sfidând Consiliul Local, un consiliu ales de cetăţenii comunei, practic Farcaşiu îşi bate joc de oameni. Până să se pună problema alegerilor parţiale pentru Consiliul Local, ar trebui să avem la Tîrnova alegeri pentru Primărie”, a declarat Pistru.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor