„Judecatoria Arad, o instanta etalon”

De Ioana Costas
1Comentariu
„Judecatoria Arad, o instanta etalon”
Judecătoria Arad este printre cele mai eficiente din țară. Nu o spunem noi, ci membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

ARAD. Doi dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii au fost prezenți, joi, la Arad, la prezentarea raportului de activitate a Judecătoriei Arad pe anul 2014. Cu o operativitate de 86 la sută la o încărcătură de dosare de 97 la sută pe judecător, potrivit onoratainstanta.ro, Judecătoria Arad se află pe primele locuri într-un top al celor mai eficiente instanțe. Fiecare din cei 30 de judecători ai instanței au de soluționat câte 758 de dosare pe an. „Aș putea spune că Judecătoria Arad se află în rândul instanțelor foarte eficiente, după o clasificare, de data aceasta, la nivel național. Criteriile de performanță pot fi aplicabile de anul viitor, dar noi am făcut o avanpremieră: ne-am analizat activitatea, inclusiv pe anii de dinainte. Am fost instanță pilot în comunicarea dosarelor instanței prin email”, a declarat judecătorul Flavius Bradin, președintele Judecătoriei Arad, în cadrul întâlnirii cu cei doi judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). La rândul loc, cei doi membri ai CSM, Norel Popescu și Mona-Lisa Neagoe, au apreciat activitatea Judecătoriei Arad ca fiind excelentă.

Instanță eficientă

„Constat că Judecătoria Arad este o instanță foarte eficientă și i-am și felicitat pe colegi pentru activitatea desfășurată, dar astea sunt elemente de calitate care au o componentă mică în privința calității, e vorba doar de termenul rezonabil de soluționare a cauzei. Pe noi ne interesează și calitatea actului de justiție în sine. Am verificat indicii de desființare a hotărârilor și am văzut că sunt foarte mici, ceea ce înseamnă că acest corp profesional de judecători de la Arad este foarte bine pregătit”, a declarat judecătorul Norel Popescu, membru CSM.

500.000 de accesări

De asemenea, judecătorul Mona-Lisa, membru CSM, a declarat în cadrul întâlnirii că imaginea Judecătoriei Arad este una favorabilă mulțumită colectivului și conducerii acesteia și a lăudat înființarea programului electronic de consultare a dosarelor de către justițiabili. „Este lăudabil proiectul în care s-a implicat Judecătoria Arad împreună cu Tribunalul Arad și Curtea de Apel Timișoara referitor la dosarul electronic. Acest dosar electronic, care permite părților – sunt convinsă că măsura este popularizată și noi nu facem decât să o extindem la nivel național – să consulte foarte simplu, de acasă, pe calculator dosarul. Este o economie de resurse financiare și umane și de timp. Este o inițiativă foarte bună. O să „furăm” din experiența Judecătoriei Arad și a Tribunalului, astfel încât să ușurăm consultarea dosarelor de către persoane. Înțeleg că au fost peste 500.000 de accesări ale site-ului în acest scop, a consultării dosarelor electronice, ceea ce arată un succes al momentului la care s-a gândit relația cu publicul”, a declarat Mona-Lisa Neagoe, membru CSM.

Președintele Judecătoriei, în grupul CSM

Cei doi membri ai CSM au precizat faptul că Flavius Bradin, președintele Judecătoriei Arad, va face parte dintr-un grup de lucru organizat la nivelul CSM.
„Bunele practici administrative ale Judecătroriei Arad ne-au făcut ca la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii să adresăm invitația domnului președinte al Judecătoriei de a face parte dintr-un grup de lucru pentru modificarea regulamentului de ordine interioară a instanțelor. A venit cu propuneri foarte utile, foarte apreciate în acest grup. Judecătoria Arad este un etalon de instanță!”, a precizat judecătorul Mona-Lisa Neagoe, membru CSM.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor