Jumătate din catedrele titularizabile au rămas libere

De Monica Ardelean
Jumătate din catedrele titularizabile au rămas libere
Nu s-au înghesuit să ocupe un post titularizabil în sistemul de învățământ.

Jumătate din posturile scoase în ședința publică nu au avut niciun doritor, fie pentru că erau prea departe de municipiu, fie că necesitau aprobări speciale pentru a fi ocupate, precum cele din partea cultelor sau din partea Administrației Penitenciarelor. Cea mai mare notă cu care s-a ocupat un post – 9,73 – a fost cea obţinută de profesorul de biologie titularizat la Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova și cea mai mică a fost 7,72 cu care a fost repartizat un candidat la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” din Ineu, la catedra de mecanică.

Din cele 97 de posturi titularizabile au fost ocupate pe perioada determinată doar 49. Cei care au fost repartizați au obligația de a se prezenta la catedră până cel târziu la data de 31 august pentru încheierea contractului individual de muncă. Dacă candidatul nu se prezintă la locul de muncă, atunci se revocă repartizarea.

Posturile care au rămas libere vor putea fi ocupate în următoarele etape ale mișcării personalului didactic, fie la următoarea rundă de transferuri, fie la ședința publică pentru suplinitori din 25 august. Potrivit Sindicatului Democratic din Învățământ, prezent la ședința publică, nu au fost înregistrate nereguli metodologice în timpul ședinței publice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !