La beci pentru trafic de minore

De Ioana Costas
Reactualizat la:
3Comentarii
Judecaţi la Tribunalul Arad Foto: I.C.
Judecaţi la Tribunalul Arad Foto: I.C.
O grupare infracţională care a obligat trei minore să practice prostituţia şi a întreţinut şi relaţii sexuale cu ele a ajuns după gratii.

Trei adolescente de 14, 15 şi 17 ani au fost ameninţate şi obligate de mai multe persoane să practice prostituţia pe sume de bani care ajungeau în mâinile grupării – pentru că vorbim despre o grupare aici. Zeci de bărbaţi au profitat de fete, totul petrecându-se cu ştirea şi sub mâna fermă a grupării. O parte dintre membrii grupării au profitat şi ei de minore. Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Arad, sub coordonarea procurorului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Arad, Bogdan Diaconescu, a destructurat gruparea la sfârşitul anului 2014. La un an distanţă, membrii grupării au fost condamnaţi la închisoare pentru trafic de minori, dar şi pentru act sexual cu un minor.

Fiecare din cei nouă inculpaţi au fost condamnaţi pentru fiecare dintre cele trei minore, aşa cum rezultă din soluţia Tribunalului Arad dată pe 17 decembrie 2015, traficanţilor de minori fiindu-le aplicată pedeapsa cea mai grea. Fiecare dintre cele trei fete s-au constituit părţi civile în acest proces, iar instanţa le-a admis acţiunile civile, stabilind ca fiecare dintre minore să primească sume cuprinse între 35 şi 55 de de mii de euro de la inculpaţi cu titlul de daune, atât în solidar, cât şi individual.

Condamnările

„Condamnă pe inculpata Lingurar Simona Veta pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori la 7 ani închisoare în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Bumb Adrian Licuţa – pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi act sexual cu un minor la 5 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Stanca Lică Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi act sexual cu un minor la 5 ani şi 8 luni închisoare în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Ene Ioan Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori la 5 ani închisoare în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Deloreanu Marcel – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori şi act sexual cu un minor la 6 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Olah Florin – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori la 4 ani închisoare în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Constantinescu Valeriu – pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor la pedeapsa închisorii la 1 an şi 4 luni închisoare în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Macarie Daniel Florin pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual la 1 an în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Bertea Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor la pedeapsa închisorii la 1 an şi 4 luni închisoare în regim de detenţie.
Instanţa arădeană a dispus instituirea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor şi poprirea asiguratorie pe sumele datorate de către aceştia către cele trei minore. Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Timişoara.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor