M10 Arad: Falcă s-a suit în yacht

De Simion Todoca
12Comentarii
Mircea Pereş Foto: JA
Mircea Pereş Foto: JA
Liderul M10 Arad, Mircea Pereş, reiterează acuzele la adresa PSD şi PNL, care „în cârdăşie” au refuzat alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pentru a-şi „conserva” primarii pe funcţii, pentru ca, prin intermediul lor, să-şi perpetueze hegemonia şi la alegerile parlamentare.

Dacă primarii ar fi aleşi în două tururi, crede Pereş, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, nu ar mai avea nicio şansă la un nou mandat. „Primarul Gheorghe Falcă a anunţat că va candida pentru un nou mandat, din partea noului PDL, rebotezat PNL. Dacă ar fi un om cu verticalitate, un adevărat cetăţean, s-ar retrage din cursă, ştiind că peste 70% dintre cetăţenii Aradului nu îl mai vor, pentru că i-a dezamăgit crunt prin tot ceea ce (nu) a făcut de când a ajuns primar. În 2005, dacă nu ar fi fost două tururi de scrutin, nu ar fi avut nicio şansă în faţa lui Dorel Popa, de care arădenii erau nemulţumiţi, aşa că au votat schimbarea, beneficiar fiind Gheorghe Falcă.Odată ce acesta a devenit primar, lucrurile au început să se mişte, au început să se facă investiţii importante în oraş şi cu toţii am spus că aşa un primar ne trebuie. După aceea, însă, treptat, primarul a dat tot mai multe semne că nu mai era foarte interesat de problemele cetăţenilor. De unde, la început, tot arădeanul i se putea plânge direct primarului, în audienţe, s-a ajuns ca acesta să nu mai poată fi găsit. Instituţia Primăriei a decăzut, în fiecare birou au apărut personaje a căror „calitate” unică era apartenenţa la PDL, s-au luat măsuri care au scăzut drastic nivelul de profesionalism al Primăriei, aceasta devenind total nefuncţională, iar o bună parte din funcţionarii care erau calificaţi, au părăsit instituţia. Lucrătorii primăriei sunt foarte slab pregătiţi, iar cererea oricărui cetăţean ajunge pe mâna unor funcţionari publici foarte prost plătiţi şi deloc instruiţi, care vor face orice numai să nu îşi asume vreo răspundere, astfel că de cele mai multe ori oamenii sunt îndrumaţi către instanţele de judecată pentru soluţionarea problemelor. Primarul a abandonat demult barca şi s-a urcat în „yachtul” propriu, lăsând la comandă un secretar şi un manager public, care fac orice altceva decât să urmărească interesul oamenilor, un secretar şi un manager public care au scăpat din vedere esenţialul, că funcţiile acelea, că Primăria ca unitate funcţională, nu există pentru că aşa a dorit Divinitatea, ci au fost inventate de către oameni pentru a rezolva problemele oamenilor care locuiesc în oraş. Ceea ce nu înţeleg, nici Primarul nici cele două doamne care ocupă funcţiile amintite, este că trebuie să se întoarcă spre oameni, întrucât prigonirea funcţionarilor prin tăierea salariilor şi instaurarea unui regim de teroare chiar nu ajută cetăţenii care sunt trimişi acum la plimbare mai mult decât oricând”, a declarat Mircea Pereş.

Taguri: , , , , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor