Miracolul de pe Pădurii

De Valentin Goran
1Comentariu
Un loc, tot mai iubit de arădeni FOTO: J.A.
Un loc, tot mai iubit de arădeni FOTO: J.A.
Muncitorii lucrau de zor la asfaltarea străzii Pădurii, unde deja se lucra de mai bine de o lună de zile la amenajarea pistei pentru bicicliști.

Pe o zi toridă, care te ducea cu gândul la briza și valurile înspumate ale mării, muncitorii lucrau de zor la asfaltarea străzii Pădurii, din dreptul Cimitirului Pomenirea, înspre cartierul Alfa. Toate aceste imagini au putut fi văzute de arădenii care au trecut în zonă vineri, 12 iunie, pe la orele amiezii. Șantierul era unul cum mai rar vezi în țara noastră. Unul în care muncitorii nu stau câte cinci ore în pauză la umbră așteptând terminarea programului de lucru pentru a pleca acasă, sau cel clasic în care unul lucrează și cinci se uită. Cum spuneam, utilaje grele asistate de muncitori într-o parte, în alta muncitori înarmați cu lopeți care ajutau la așezarea asfaltului nou, iar în altă parte alți muncitori cu pensule vopseau de zor grilajul stației de tramvai de la Pomenirea.

Două șantiere. O lună distanță

Șantierul a debutat în urmă cu mai bine de o lună de zile, cu constructorul pistei pentru biciliști. Mai exact, pe 23 aprilie, când v-am prezentat materialul „Pista care taie din asfalt”. Atunci, drumul a fost tăiat de o parte și de alta pentru a se construi pista. Pe data de 22 mai, la o lună distanță, a început un alt șantier exact pe aceiași stradă, doar că în zona intersecției străzii Pădurii cu Căpitan Ignat, ocazie cu care v-am prezentat materialul „Molozul, tot mai aproape de Alfa”. Atunci mai multe camioane au depozitat grămezi de pământ cu moloz la marginea cartierului, iar muncitorii lucrau la borduri. Pe la începutul lunii iunie, constructorul care reabilitează strada Pădurii, prin programul PNDL, a început să decapeze porțiunea de șosea rămasă între cele două piste, de o parte și de alta a drumului, pe sectorul de drum Pomenirea – cartierul Alfa. Practic, în acest moment pe strada Pădurii sunt două șantiere, unul al constructorului pistei pentru bicicliști, iar cel de-al doilea, al firmei care reabilitează șoseaua în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, PNDL. „În acest moment, pe strada Pădurii, se execută lucrările de reabilitare a străzii Pădurii din cadrul programului PNDL, demarat din fonduri proprii. Am venit aici din centru ,de pe strada 1 Decembrie, vom executa lucrările pe Pădurii, iar, după aceea vom continua pe celelalte 27 de străzi incluse în PNDL. În același timp, constructorul pistei pentru bicicliști își continuă lucrările pe care le are de executat”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

În loc de concluzie

Repetăm, coincidență sau nu, ca urmare a materialelor apărute pe această temă, putem totuși să spunem că nemulțumirile arădenilor cu privire la soluția găsită de constructor de a tăia un drum în loc să vopsească pur și simplu pista s-au rezolvat cumva. Și astfel, vom avea o stradă pe care s-a decapat mai întâi, și s-a turnat asfaltul pentru pistă, iar mai apoi, s-a decapat restul de drum rămas pentru a turna noul asfalt. La aproximativ o lună distanță de la prima decapare. A lipsit probabil comunicarea între cei doi constructori, fapt care a făcut ca şantierul de pe Pădurii să fie mai mutl timp prezent aici1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor