Nu au reuşit să cheltuiască bani primiţi pe gratis

De Alin Gherasim
Nu au reuşit să cheltuiască bani primiţi pe gratis
Două primării din judeţul Arad au restituit bani către Consiliul Judeţean pentru că nu au reuşit să îi cheltuiască.

Ne tot plângem că suntem săraci, că nu avem bani pentru lucrări, că satele noastre se „îneacă” în praf şi noroi din cauza lipsei de fonduri pentru investiţii. Dar acum, la sfârşit de an, vedem şi reversul monedei: chiar dacă avem bani, nu reuşim să îi cheltuim. Două primării din judeţul nostru au restituit sume de bani către Consiliul Judeţean Arad pentru că nu au reuşit să cheltuie fondurile. Primăria comunei Dieci a trimis o adresă către CJA prin care anunţă că suma de 3.220 de lei a rămas neutilizată din totalul de 50.000 de lei alocaţi prin programul FEADR pentru proiectul ,,Construire drum de exploataţie agricolă în comuna Dieci”. Iar această sumă nu se va mai utiliza pe anul 2015. Dacă banii rămaşi de la Dieci nu sunt foarte mulţi, nu acelaşi lucru se poate spune despre sumele rămase la primăria din Pecica. Administraţia locală de aici a trimis o adresă către CJA în care solicită retragerea sumei de 70.000 de lei alocată pentru proiectul ,,Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată”, deoarece nu vor mai fi executate lucrări (în cadrul acestui proiect) până la finele anului 2015. Suma este destul de importantă pentru o primărie din judeţ, dar pecicanii nu au reuşit să o cheltuiască. În schimb, primăria din Ineu a simţit momentul, s-a mişcat repede şi a cerut bani de la CJA. În Ineu se desfăşoară un proiect de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată, iar primăria de acolo a cerut aproape 36.000 de lei pentru finanţarea lucrărilor. Cum CJA a avut de unde, a şi alocat suma respectivă.

Pentru proiecte europene

Consiliul Judeţean are un capitol bugetar distinct pentru ajutorarea administraţiilor locale care desfăşoară proiecte pe fonduri europene nerambursabile. Din acest capitol sunt alocate sume către localităţile care solicită ajutor financiar. Dacă banii nu sunt utilizaţi de localităţi până la sfârşitul anului, atunci primăriile trebuie să trimită banii înapoi către Consiliul Judeţean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !