Nu ne prea interesează taxele locale

De Alin Gherasim
7Comentarii
Lume puţină la dezbaterea pe taxele noastre FOTO: A.G.
Lume puţină la dezbaterea pe taxele noastre FOTO: A.G.
Aparatul de specialitate al Primăriei a fost mai numeros decât arădenii care au venit să se intereseze de taxele ce vor fi plătite la anul.

Avem încă o confirmare că nu ne implicăm în viaţa municipiului, că nu ne interesează ce decizii se iau, că nu suntem curioşi de ce se întâmplă în oraşul nostru. Nu tresărim nici măcar atunci când în joc sunt banii pe care îi vom plăti fiecare dintre noi la anul, cu titlu de taxe şi impozite. Că sunt persoane fizice, că sunt persoane juridice, arădenii nu au răspuns chemării administraţiei locale care a organizat o dezbatere publică pe taxele şi impozitele ce vor intra în vigoare din anul 2016. „Aradul are peste 150.000 de locuitori, credeam că nu voi găsi un loc liber în sală la această dezbatere – a spus consilierul local Gheorghe Săplăcan, care a adăugat apoi – atât de mare este interesul arădenilor faţă de taxele pe care le vor plăti”. Şi pe bună dreptate. Doar cinci arădeni şi-au anunţat intenţia de a lua cuvântul în dezbaterea organizată de municipalitate. Iar doleanţele celor cinci nu au vizat taxele şi impozitele, ci zonarea şi încadrarea străzilor în zonele de impozitare.

Când a venit vorba despre taxe şi impozite, reprezentanţii municipalităţii şi-au ţinut pledoaria, au anunţat modificările ce vor interveni de la anul, după care au trecut la proiectul care se referă la zonarea oraşului şi la încadrarea străzilor în zonele de impozitare. Aici au izbucnit discuţiile. Un arădean din Micălaca ce deţine o parcelă de teren în zona Cadaş a ţinut să îşi spună of-ul. „S-au introdus utilităţi pe strada Rozmarinului, iar terenul meu se află la vreo 80 de metri distanţă, în plin teren viran. Nu am nicio utilitate, nici măcar drum, dar sunt nevoit să plătesc impozit la nivelul celor de pe stradă, care beneficiază de toate utilităţile”, a spus arădeanul. Aceeaşi ţintă a avut-o şi Mircea Purcaru, strada dată exemplu de el fiind în zona de impozitare B, deşi utilităţile oferite ar plasa strada în zona D. „Aş vrea să fie încadrată într-o clasă inferioară de impozitare pentru că, din opt criterii pentru încadrarea în zona B, în care suntem acum, cinci nu sunt îndeplinite”, a specificat Purcaru. O arădeancă de pe strada Eroul Necunoscut s-a referit, şi ea, la utilităţile de acolo. „Locuiesc pe partea numerelor cu soţ. Stau acolo de 40 de ani şi niciodată nu am avut trotuar. În schimb, cei de pe partea cu numere fără soţ au trotuar, deşi noi plătim acelaşi impozit ca şi ei. Eu trebuie să circul pe partea carosabilă”, s-a plâns femeia. Claudia Macra, city-managerul care a reprezentat Primăria alături de reprezentanţi ai Direcţiei Venituri, a ţinut să precizeze că această dezbatere este una benefică. „Noi adunăm sesizările primite de la cetăţeni pe care le vom trimite, apoi, unei comisii care stabileşte încadrarea într-o zonă superioară sau inferioară de impozitare. Toate cererile dumneavoastră vor fi analizate de comisia respectivă”, i-a asigurat Macra pe arădenii prezenţi la dezbatere.

 

DSC_0425

 

DSC_0429

 

DSC_04277Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor