„Nu vrem să se termine!”

De Vasile Filip
7Comentarii
FOTO: V.G.
FOTO: V.G.
A fost sloganul absolvenţilor clasei a XII-a A de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”.

O nouă generație de absolvenți, de tineri minunați cu vise înalte, și-a luat rămas bun, azi, 28 mai, de la frumoșii ani de liceu petrecuți la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

Într-un decor pe măsura evenimentului, într-o atmosferă vibrând de emoție, cei 172 de absolvenţi au participat la Festivitatea Gaudeamus 2015. După ,,strigarea” pentru ultima datǎ a catalogului de cǎtre diriginţii celor şase clase (profesorii Diana Simonca, Francisc Doba, Vilhelm Portal, Desdemona Nagy, Carmen Gal , Janina Flueraş), elevii și-au ocupat locul pe scările impunătoare ale liceului, continuând o tradiţie ce durează de zeci de ani.

Dupǎ intonarea imnului de stat de cǎtre corul şcolii, prof. Maria Haş, directorul adjunct al Colegiului (moderatorul festivităţii) a prezentat invitaţii – reprezentanţi ai Prefecturii, Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai celor două universităţi arădene – care au dorit să-i felicite pe absolvenţi, pe profesorii şcolii, dar şi pe părinţii elevilor. În cuvântul său, prof. Major Csaba, directorul Colegiului Naţional „Moise Nicoară”, a prezentat câteva din realizările absolvenţilor promoţiei 2014-2015, urmate de gânduri adresate acestora pentru viitor.

Un moment deosebit l-a constituit premierea a celor mai buni elevi ai acestei generații, atât pentru rezultatele la clasǎ cât şi pentru performanțele deosebite obținute la concursurile şi olimpiadele naţionale. După care a urmat discursul încântător (liber şi cu adresări directe) al şefului de promoţie, Dragoş Suciu din clasa a XII-a A (care a obţinut media generală, pe patru ani de liceu, de 9,97)

Foarte aplaudată a fost „scena” simbolică de predare a cheii, de către cei mai buni elevi din clasele XII-a, care a fost preluatǎ de colegii lor aflaţi pe primul loc în clasele a XI-a.

În final, holul a răsunat de vocile emoționate ale absolvenților intonând ,,La mulţi ani!” și imnul liceului – „O ierum, ierum, ierum”. Totul s-a încheiat cu tradiţionalul ,,Gaudeamus” după care, coborând scările liceului, fiecare absolvent a tras pentru ultima oară clopoțelul.

Adio, ani de liceu

În atmosfera incandescentă (la propriu şi la figurat), am reuşit să aflăm, de la câţiva dintre absolveniţi, ce-au însemnat pentru ei anii de liceu petrecuţi la „Moise Nicoară”. Ne-au răspuns, cu emoţii până la lacrimi …

• Claudia Ganea: „Personal, anii de liceu au fost una din cele mai grele, dar și cele mai frumoase perioade din viața mea de adolescent. Intreg colectivul, atât noii mei colegi de clasă cât și cadrele didactice, m-au primit cu brațele deschise, iar profesorii cărora am avut oportunitatea de a le fi elevă m-au inspirat zi de zi cu pasiunea și silința pe care și-au dat-o pentru a ne învăța. Am avut șansa de a studia la un nivel mult mai avansat, lucru care mi-a testat limitele în adevăratul sens al cuvântului, iar acum, datorită muncii depuse și imboldului pe care acest liceu mi l-a dat, îmi voi putea realiza visul de a urma facultatea în străinatate. În acești patru ani petrecuți la «Moise Nicoară», am reușit să aflu cine sunt, mi-am descoperit noi talente, am avut parte de oportunități care nu ar fi fost posibile și acum, la final, pot spune cu certitudine că sunt gata pentru orice mi-ar veni in cale”.

• Gianina Ciupuliga: „Clipe de liceu la final… Un ultim gând… Inevitabil acesta-mi zboară spre început şi o mulţime de idei îmi bat la poarta minţii, dar după cum Antoine de Saint-Exupéry spunea «Limpede nu vezi decât cu inima», raţiunea se întâlneşte cu sensibilitatea şi inima mea de elev, în prag de absolvire al Colegiului Naţional ,,Moise Nicoară”, zăreşte surâzând: suspans şi emoţie la debut, timiditate şi sfială în adaptare, muncă şi perseverenţă pentru menţinere, ambiţie şi pasiune pentru excelenţă, cunoştinţe multe şi ritm alert, toate conturate prin bucuria comuniunii dintre sufletele calde ale profesorilor valoroşi şi zâmbetele senine ale elevilor curioşi”.

• Oana Trif: „Acum patru ani când am călcat pentru prima dată în această școală impresionantă nu mi-am putut imagina cât de greu îmi va fi să mă despart de acest loc. Aici am întâlnit oameni deosebiți care m-au inspirat, care prin eforturile lor constante m-au ajutat să progresez și cărora le voi fi mereu recunoscătoare. Această periodă a fost plină de momente extraordinare, pe care le voi prețui mereu și de care îmi voi aminti cu drag, dar și de momente în care simțeam că totul se prăbușește în jur, care m-au făcut să devin mai puternică, m-au întărit. În acești patru ani, am descoperit că doar prin munca și devotament putem ajunge acolo unde ne dorim. În concluzie, anii de liceu au fost grei, uneori obositori, dar în același timp atât de minunați!”

• Filip Tisu: „Am fost onorat să fiu elev, timp de opt ani, al Colegiului Național «Moise Nicoară» Arad și sunt mândru să fiu astăzi absolvent al acestei instituții. Această școală este un sanctuar al performanței și al seriozității, este o oglindă a viitorului. Cu bune și cu rele, îmi voi aduce mereu aminte de anii de gimnaziu și mai ales de liceu, datorită tuturor trăirilor pe care mi le-au oferit și a persoanelor care mi-au fost alături pe parcurs. Este foarte greu să mă despart de ei, dar nu voi uita niciodată că ,,Moise Nicoară” m-a educat și m-a făcut să devin omul care sunt azi și îi voi fi veșnic recunoscător”.

• Călin Sulea: „Ca fost elev al Şcolii Generale Nr. 5, pot spune că, încă din gimnaziu am auzit adesea despre reputaţia Colegiului Naţional «Moise Nicoarî», iar anii de liceu au şi confirmat-o. Deşi într-adevar standardele pot fi destul de ridicate, în final a fost o experienţă plăcută. Mă bucur că am avut ocazia să cunosc şi să învăt alături de nişte colegi deosebiţi. În ceea ce priveşte sfârşitul, presupun că cel mai bine se potriveşte vorba unei colege: «Nu vrem să se termine!»”.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor