Paza de 100.000 de lei la Parcul Padurice

De Adriana Barbu
7Comentarii
Paza de 100.000 de lei la Parcul Padurice
Primăria Arad vrea să plătească o firmă de pază pentru a garanta siguranţa investiţiei realizate pe fonduri europene. Cel puţin până în 2017.

Arad. Avem un parc nou, dar ca să rămână la fel e nevoie de pază. Cel puţin aşa a decis administraţia locală care a pus în bugetul din acest an, aflat încă la transparenţă decizională, bani pentru paza parcului Pădurice. Pentru lunile ianuarie-decembrie, Primăria Arad a prevăzut 100.000 de lei. Propunerea vine din partea Direcţiei tehnice a Primăriei Arad, Serviciul Edilitar, care a solicitat aceşti bani pentru asigurarea pazei obiectivului de investiţii „Reamenajare zonă de agrement Pădurice”.

A doua explicaţie

Există, însă, şi o altă explicaţie pentru propunerea de alocare de bani pentru paza parcului, dincolo de cea a asigurării investiţiei. Parcul Pădurice a fost reamenajat pe fonduri europene (prin Programul Operaţional Regional 2007-2012, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere). Contractul de finanţare semnat pe 26.06.2011 indica faptul că durata de valabilitate a acestuia este de cinci ani după expirarea perioadei de implementare (25 mai 2012) şi că în toată această perioadă (25 mai 2012- 24 mai 2017), Am POR sau alte structuri care reprezintă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu atribuţii de control şi verificare a finanţărilor nerambursabile vor efectua misiuni de control şi verificare. Pentru a nu fi prinşi pe picior greşit (caz în care Municipiul ar putea fi penalizat), responsabilii Primăriei Arad au decis că e numai bine să se asigure paza acestui obiectiv.

Şi cum în trecut, înainte de asigurarea pazei, actele de vandalism au început să fie prezente şi la Pădurice, un contract de pază s-a impus cu siguranţă. Aşa cum s-ar impune şi un contract pentru curăţarea lacului, din când în când.

CITESTE SI:

Folk in parcul Padurice7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor