Piedica legislativa pentru gazele de sist

De Alin Gherasim
2Comentarii
Piedica legislativa pentru gazele de sist
ARAD. Poate că a venit în al 12-lea ceas, dar a venit până la urmă. O ordonanţă de urgenţă ce completează legea autorizării executării lucrărilor de construcţii atinge inclusiv companiile interesate în explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

OUG 22/2014 interzice orice fel de construcţie, provizorie sau definitivă, fără acordul proprietarului de drept al terenului, dar şi fără autorizaţie de urbanism de la primăriile de localităţi şi fără autorizaţii de mediu. Această lege reglementează puţin explorarea şi exploatarea gazelor de şist acordând administraţiilor publice locale şi arădenilor puterea de decizie.

Noua reglementare ar putea pune punct tentativelor de explorare a gazelor ce se desfăşoară în judeţul nostru, în perimetrul EX-6 Curtici, perimetru ce cuprinde 11 localităţi din judeţul Arad. „ Emiterea autorizaţiei de construire în baza unui contract de comodat/locaţiune se poate face numai pentru construcţii cu caracter provizoriu şi acordul expres al proprietarului de drept. Prin excepţie, în baza unui contract de închiriere încheiat în condiţiile legislaţiei specifice din domeniul petrolului şi gazelor naturale, de către titularii de licenţe/permise/autorizaţii cu proprietarii terenurilor din perimetrul de exploatare, se poate autoriza inclusiv executarea lucrărilor de construcţii necesare pentru derularea operaţiunilor de explorare/prospectare geologică şi exploatare a petrolului şi gazelor naturale, altele decât construcţiile cu caracter provizoriu, dacă respectivele contracte cuprind explicit acordul proprietarilor pentru executarea lucrărilor de construcţii pe aceste terenuri”, se arată în noua lege. Aşadar, arădenii care nu îşi dau acceptul pentru explorarea gazelor pot să stea liniştiţi: nu le va călca nimeni pământurile.

CITESTE SI:

Liber la gazele de sist in Curtici

Contraatac la gazele de sist2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor