PNL discuta prioritatile cu presedintele

De Simion Todoca
PNL discuta prioritatile cu presedintele
ARAD. Prim-vicepreședintele PNL Arad, Adrian Țolea, a prezentat, la conferinţa de presă, priorităţile legislative ale PNL, care vor fi discutate la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

„ În viziunea PNL, cele mai importante dintre acestea sunt: organizarea votului în străinătate; finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice; accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare. Este esențial ca pentru astfel de subiecte să existe consultări plitice la nivelul Președintelui, singurul abilitat să medieze astfel de discuții. Președintele României reprezintă, de altfel, cea mai importantă instituție a statului, care garantează prin Constituție neutralitatea politică”.
„PNL a depus încă de anul trecut o propunere legislativă care modifică statutul senatorilor și deputaților, în sensul reducerii semnificative a termenelor în care Parlamentul trebuie să răspundă cererilor venite din partea Justiției. Prin această inițiativă legislativă, Partidul Național Liberal susține ca senatorii și deputații să voteze, la vedere, în maximum 48 de ore, cererile procurorilor pentru reținerea, arestarea sau percheziția unui parlamentar ori pentru începerea urmăririi penale a unui parlamentar sau fost membru al Guvernului. În cadrul acestor proceduri, rolul Parlamentului trebuie să se limiteze la a constata dacă există sau nu o cauzalitate între motivarea solicitării Justiției și voturile ori opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului. Practica ultimilor ani ne arată că majoritatea PSD a blocat și tergiversat cererile justiției trimise Parlamentului, fiind astfel încălcate principii constituționale fundamentale, printre care cel al egalității în fața legii și cel al separației puterilor în stat. În plus, s-a creat un grav prejudiciu de imagine Parlamentului, care este principalul for de dezbatere democratică al României”, a mai declarat Adrian Țolea. Deasemenea, arată Ţolea PNL a depus încă de anul trecut și o inițiativă legislativă privind introducerea votului prin corespondență.

Calendar

„Partidul Național Liberal consideră că este obligatoriu ca pe 27 februarie, Legea alegerilor locale să intre în dezbaterea primei Camere sesizate, adică a Senatului, urmând ca cel târziu marți, 24 martie, să intre în dezbaterea Camerei decizionale, Camera Deputaților. Legea alegerilor parlamentare trebuie să intre în dezbatere în 3 aprilie în Senat și în 5 mai în Camera Deputaților, tocmai pentru a nu lăsa ca timpul să treacă, cum speră domnul Zgonea, și să ne trezim în toamnă că nu vom putea organiza alegerile după noua lege, evident ținând cont de recomandările Comisiei de la Veneția care spunea că legislația electorală trebuie finalizată cel mai târziu cu 6 luni înainte de alegeri”, a mai declarat Adrian Țolea.
Fuziunea
Ţolea a mai precizat că la şedinţa Consiliului Naţional din 31 ianuarie, care va adopta procedurile de fuziune PNL-PDL în teritoriu, PNL Arad va fi reprezentat de o delegaţie alcătuită din 30 de persoane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !