Profesorii fara catedra intra in sedinta

De Monica Ardelean
Vor loc de muncă FOTO:FAN
Vor loc de muncă FOTO:FAN
Ședința publică pentru restrângerile de activitate este programată pentru data de 26 martie.

ARAD. Aproape 60 de cereri pentru restrângeri de activitate pentru cadrele didactice arădene. Dar situația nu este atât de tragică precum pare la prima vedere pentru că o bună parte din cei afectați de reduceri, mai exact care rămân fără catedră, sunt de la CJRAIE (32 de angajați). În cazul lor, reducerea activității este doar o modalitate birocratică de a trece în subordinea CJA , fără a-și pierde propriu-zis posturile. Alte 8 persoane provin de la Școala Specială din Șiria după ce a fost decisă închiderea ei.

„Cadrele didactice aflate în situație de restrângere de activitate vor depune în perioada 11-18 martie 2013, dosarul necesar în vederea soluționării restrângerii de activitate. Depunerea dosarelor se va face la ISJ Arad – camera 7, etajul I, între orele 11-15. Dosarul (dosar cu șină) va conține: cererea privind restrângerea de activitate, cf. Anexa 14 din OMECTS 6239/14.11.2012 și documentele din anexa cererii, cf. Anexei 2 din OMECTS 6239/14.11.2013. Ambele documente pot fi găsite pe site-ul IȘJ Arad, la mișcare personal didactic”, a punctat Odina Gheorghiță, inspector resurse umane din cadrul IȘJ.

Au refuzat județul

Pentru cei care aveau nevoie de câteva ore pentru a-și completa norma didactică a fost organizată o ședință publică la finele lunii februarie. 12 dosare au rămas nerezolvate, conform informațiilor primite de la IȘJ Arad, unul din principalele motive fiind distanța de domiciliu. De asemenea, într-o situație mai complicată sunt maiștrii de la liceele tehnologice pentru care piața muncii devine din ce în ce mai restrânsă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !