Pușcașii marini americani au descins la Tauț

De Diana Dutu
8Comentarii
Foto: Andi Păunescu
Foto: Andi Păunescu
Ei participă, alături de militarii Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu”, la exerciţiul „Platinum Linx 15.5”.

Batalionul 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” desfăşoară, în perioada 7-18 septembrie, două exerciţii de pregătire în Poligonul Dud-Tauţ, din judeţul Arad. La unul dintre ele, denumit „Platinum Linx 15.5”, participă şi o subunitate de militari americani ai US Marines Corps.
„«Black Sea Rotational Force 15.2/ Platinum Linx 15.5» este un exerciţiu desfăşurat în comun, în premieră cu partenerul american, care se va finaliza cu executarea tragerilor reale, în cadrul Zilei Distinşilor Vizitatori, din data de 16 septembrie, la care sunt invitate să participe numeroase personalităţi de rang înalt din Ministerul Apărării Naţionale şi administraţia publică locală” – spune locotenent colonel Claudiu Topor, Comandantul Unităţii Militare 01249 Arad.

„Someş 15”

Cel de al doilea exerciţiu desfăşurat în poligonul Dud-Tauţ, denumit „Someş 15”, este un exerciţiu de comandament cu comunicaţii şi informatică în teren. „Someş 15” este parte integrantă a unui exerciţiu de amploare pe care îl planifică, organizează şi conduce Divizia 4 Infanterie „Gemina”. Scopul general al activităţii de pregătire practică este de a antrena forţele în planificarea şi conducerea operaţiilor defensive de nivel tactic.
„Exerciţiul «Someş 15» are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale. Reale sunt doar structurile armate proprii, astfel încât, în baza pregătirii anterioare şi a celei acumulate prin desfăşurarea exerciţiului, acestea să fie în măsură ca, în situaţii de criză sau pe timp de război, să îşi îndeplinească misiunile pentru care au fost destinate” – explică locotenent colonel Claudiu Topor.

Taguri: , , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor