Război pe ştrandul Neptun!

De Adriana Barbu
1Comentariu
Război pe ştrandul Neptun
Război pe ştrandul Neptun
A început războiul pe concesiuni. Prima luptă a fost cea a ameninţărilor. Cine îl poartă? Primăria pe de o parte, comercianţii şi opoziţia de cealaltă.

E terenul statului. E proprietate privată. Cine spune cum e şi cine face legea la ştrand? Pe moment, e care-cum, cu câteva condimente venite din zona justiţiei. Dar părţile combatante ameninţă cu propria lege. Războiul a reînceput oricum pe ştrand (nu s-a aplanat niciodată, ci doar s-a purtat, un timp, în surdină) odată cu majorarea tarifelor de intrare. Atunci, preşedintele Asociaţiei comercianţilor de la ştrand, Leo Aslău, a precizat că, dacă tarifele vor creşte, hotărârea de majorare a acestora va fi atacată în justiţie iar taxele în zona comercială vor fi eliminate pentru că e în afara legii să pui, ca Primărie, tarife de intrare pe o proprietate privată. Tot despre atacarea hotărârii în contencios administrativ, de această dată de către Prefectură, au vorbit şi consilierii opoziţiei, la acelaşi moment al majorării tarifelor de intrare la ştrand, iar ilegalitatea invocată s-a referit tocmai la proprietăţile privaţilor de la ştrand.

Primarul Gheorghe Falcă a intrat în jocul ameninţărilor, venind cu una nouă, niciodată făcută public până acum. Edilul a amintit de două ori în şedinţa ordinară a lunii iunie, de miercuri, şi o dată, seara, la prezentarea planurilor sale legate de poduri şi pasarele, de faptul că nu exclude varianta ca Primăria să treacă la anularea concesiunilor de la ştrand. Dacă prima afirmaţie a sunat mai degrabă ca o variantă de luat în calcul dacă războiul ameninţărilor continuă, la ultima declaraţie soluţia edilului părea deja tot mai aproape de a fi aplicată.

Cine va face cel de al doilea pas în acest război? Primarul, Leo Aslău, Prefectura? Rămâne de văzut. Un lucru e sigur: oricine va face cel de al doilea pas va duce ştrandul la Tribunal.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor