Reabilitare oprită pe Hunedoarei

De Valentin Goran
4Comentarii
Nimeni nu mișcă pe șantier FOTO: V.G.
Nimeni nu mișcă pe șantier FOTO: V.G.
Lucrările de reabilitare de pe strada Hunedoarei au fost oprite pentru intervenția celor de la Compania de Gaz.

Au început cu avânt, însă l-au pierdut pe drum. În data de 16 iunie, vă prezentam în Jurnal arădean/Aradon, startul lucrărilor de reabilitare a străzii Hunedoarei, cuprinsă între zona Pieței Sârbești și strada Andrei Șaguna. Acum lucrările bat pasul pe loc! În acest moment s-au pus bordurile și s-a așezat piatra pe segmentul Piața Sârbească până în dreptul străzii Ilia. Ce poţi vedea pe şantier în acest moment? Un excavator, un camion, câțiva muncitori. În rest, liniște. O liniște care, din păcate, îi scoate din minți pe arădenii care locuiesc pe această stradă.

Șantier oprit, arădeni supărați

„Au început lucrările în forță și s-au oprit dintr-o dată acum două săptămâni. Șantierul a rămas deschis. Așa fac pe mai toate șantierele pe care le deschid pe raza municipiului. Să ne spună cineva de ce s-au oprit, că nu mai înțelegem nimic”, ne spune Răzvan D., locuitor al acestei străzi. Un alt arădean, B. Marius, ce locuiește tot pe această stradă, spune că „am și uitat de când așteptăm autoritățile pe la noi. Ne-am distrus mașinile până acum, dar ne bucurăm că au venit măcar acum și pe la noi. Am crezut că nu voi mai apuca să văd utilaje pe aici. Domnilor de la Primăria Arad, încercați să vă dați mai mult interesul pentru cetățeni. Faceți lucrările de calitate. Nu mai dați lucrările firmelor clientelare în detrimentul cetățeanului. Lucrați, de asta sunteți plătiți din banii noștrii, ai celor care trudim pentru salarii mizerabile. Începeți și faceți treabă că vine necazul din urmă peste voi”.

În așteptare după gaz

Am contactat reprezentanții Primăriei Arad pentru a afla care sunt motivele pentru care șantierul s-a oprit pe strada Hunedoarei. Iar degetul municipalităţii s-a îndreptat spre Compania de Gaz. „Am început lucrările pe acestă stradă cu decaparea ei deoarece nu a beneficiat de infrastructură pentru asfalt. Trebuie făcută fundația prevăzută în proiect. Ulterior, am constatat că rețelele edilitare de gaz respectiv branșamentele, în acest caz, nu erau la adâncimea corespunzătoare. S-a așteptat ca E-on Gaz să remedieze această problemă, deoarece este rețeaua lor. Imediat ce vor remedia problema, vom continua mai departe cu reabilitarea acestei străzi”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad. Am încercat să aflăm informații despre lucrările de pe Hunedoarei și de la Compania de Gaz. Surse din cadrul companiei au declarat că „pe porțiunea decopertată deja de Primăria Municipiului Arad, anume segmentul dintre Piața Sârbească și strada Ilia, lucrările au fost finalizate. Pe măsură ce lucrările de reabilitare a străzii vor înainta înspre strada Andrei Șaguna, nu este exclus ca după decopertare să fie nevoie din nou de aceleași intervenții”. Cel mai probabil lucrările vor evolua mai lent decât era prevăzut inițial. Dar măcar trăim cu speranța că strada nu va mai fi spartă pe viitor. Cel puțin nu de cei de la Compania de Gaz.

​În loc de concluzie

Una peste alta, trebuie totuși apreciat faptul că nu se mai reabilitează fără cap. Cel puțin în acest caz și cel al străzii Pădurii. Până acum, unul reabilita strada iar, după o perioadă, extrem de scurtă, de timp, Companiile de Apă sau cei de la Gaz veneau pentru a o sparge din nou. Rezultatul… O stradă mai proastă decât era înainte de reabilitare. Primul exemplu pozitiv este strada Pădurii, unde compania care reabilitează strada s-a oprit din lucrări pentru a-i lăsa pe cei de la Apă Canal să reabiliteze înainte ca ultimul strat de asfalt să fie turnat. Un mic semn că autoritățile și companiile încep să comunice. Cât de cât. Un exemplu care ar trebui urmat de acum pe mai toate șantierele deschise pe raza municipiului. Chiar dacă asta atrage după sine întârzierea lucrărilor.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor