S-a votat: terasele se închid la ora 24:00

De Alin Gherasim
7Comentarii
S-a votat: terasele se închid la ora 24:00
Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre în care se specifică orarul de funcţionare a teraselor.

Şedinţa Consiliului Local Municipal Arad, care a avut loc vineri la amiază, a parafat soarta teraselor de pe Centru: acestea se închid la ora 24:00. Proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de desfăşurare a activităţilor comerciale în municipiul Arad a fost unul stufos şi intens dezbătut. Geanina Pistru a fost consilierul care a venit cu majoritatea amendamentelor. Însă cel mai important aspect a fost cel al teraselor. „Pentru terasele sezoniere, se solicită orar separat. În zilele săptămânii, de luni până joi, dar şi duminică, ultima comandă va fi luată la ora 23:00, iar terasele se vor închide la ora 24:00. În zilele de vineri şi sâmbătă ultima comandă va fi luată la ora 24:00, iar închiderea va fi la ora 1:00”, a fost unul dintre amendamentele propuse de Pistru. Acestea au fost votate şi vor intra în vigoare în viitorul apropiat.

Şi alte amendamente

Viceprimarul Levente Bognar a intervenit şi el pe acest subiect, propunând un amendament care ne-a scos puţin din ridicol. „Aş dori să fac o completare pe acest proiect. În zilele speciale, cu ocazia anumitor sărbători organizate de Primăria Municipiului Arad, să se prelungească orarul acestor terase. Comercianţii care vor să prelungească programul cu ocazia acestor sărbători, cum ar fi Zilele Aradului, să solicite prelungirea programului la Primărie”, a spus Bognar. Ideea lui a fost votată în unanimitate. Dacă acest paragraf nu era consemnat, riscam ca, de Zilele Aradului, să ieşim în oraş şi să nu avem unde bea o cafea sau un suc. Totuşi, situaţia a fost remediată la limită. În schimb, Lia Ardelean, care a dorit şi ea introducerea unui amendament, nu a avut succes. „Să nu mai fie organizate nunţi în interiorul oraşului după ora 23:00 decât cu acordul tuturor proprietarilor imobilului în care funcţionează localul care găzduieşte această nuntă. Pentru că acum a început sezonul nunţilor, iar oamenii nu se pot odihni”, a susţinut consilierul local. Marea majoritate a aleşilor s-au abţinut la momentul votului, iar Geanina Pistru a intervenit pe declaraţia Liei Ardelean. „Pentru o asemenea măsură ar trebui o dezbatere publică. Pentru că, votată aşa, va afecta foarte multă lume. Ne pripim dacă aprobăm acum propunerea, fără o discuţie prealabilă cu proprietarii de restaurante, cu arădenii, cu toţi cei direct implicaţi”, a spus Pistru.

Închid terasele

Unul dintre amendamentele propuse de Pistru se referă şi la măsurile luate de Primărie împotriva celor care nu vor respecta programul. Ca atare, de acum înainte, dacă Poliţia Locală va aplica două amenzi pentru neînchiderea la timp a teraselor, autorizaţia de funcţionare a acestora va fi retrasă.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor