Salvaţi din tărâmul întunecat!

De Valentin Goran
Salvaţi din tărâmul întunecat!
ARAD. Speologi din patru județe ale țării și-au dat întâlnire în Munții Bihor pentru a exersa o acțiune complexă de salvare.

Peste 40 de salvatori, speologi și medici de urgență din cadrul serviciilor salvaspeo din județele Arad, Bihor, Hunedoara și Mureș au participat la exercițiul regional de salvare speologică la Peștera „Ghețarul de la Barsa” în Munții Bihor. La acțiune au participat 11 membrii ai Echipei Județene Salvaspeo Arad.

Acțiune de 8 ore

Reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad, prezenţi la acțiunea complexă de salvare din Peștera „Ghețarul de la Barsa” în Munții Bihor, au declarat că „acțiunea de salvare a constat în simularea unui accident și evacuarea unei persoane din Peştera Ghețarul de la Barsa, una din cele mai cunoscute și dificile peșteri din zona Platoului Carstic Padiș. Evacuarea din subteran a fost efectuată de o distanță de peste 700 metri față de intrarea peșterii și -100 metri denivelare, pe un traseu foarte întortocheat, cu gheață, pasaje verticale, cascade și strâmtori. Acțiunea de salvare a durat aproape 8 ore de la intrarea primului salvator în subteran până la evacuarea victimei la suprafață. Luând în calcul complexitatea peșterii și dificultățile întâmpinate de salvatori la evacuarea victimei din subteran, acțiunea este considerată o reușită”.
Această acțiune face parte dintr-un program de pregătire periodic al echipelor de salvare ale județului, realizată cu scopul omogenizării și creșterii gradului de operativitate al echipelor de salvare speologică care necesită tot timpul un număr mare de salvatori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !