Săptămâna fructelor și legumelor la Școala Gimnazială ,,Caius Iacob‟

De Vasile Filip
Bucuria de a dărui
Bucuria de a dărui
Elevii Școlii Gimnaziale ,,Caius Iacob‟ din Arad au încercat să fie mai buni și mai darnici.

În cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară s-a desfășurat a activitate dedicată Campaniei Naționale ,,Săptămâna fructelor și legumelor donate‟ (16-20 noiembrie).
„Scopul acestei campanii – ne-a informat prof. Roxana Chirteș, coordonator SNAC – a fost acela de a dezvolta spiritul voluntariatului de la vârste mici, atitudinea de întrajutorare și grija față de ceilalți prin sensibilizarea elevilor şi profesorilor din şcoală cu privire la situaţia dificilă în care se află unii copii afectaţi de situaţia financiară a părinţilor. Elevi implicaţi în activităţi de voluntariat, au înţeles cât de important este să dăruieşti din proprie iniţiativă, fără a cere nicio recompensă în schimb”.
Prin această activitate extracurriculară, elevii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor copii ce au nevoie de mai mult ajutor din partea comunității.

Principalii beneficiari ai acestei activități de voluntariat au fost copii cu probleme sociale din școală, copiii de la Centrul de primire minori, persoane de la Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice și copiii de la Fundația ,,Casa Speranței‟.
Echipa care s-a ocupat de colectarea și distribuirea donațiilor a fost formată din profesoarele: Jurca Floarea, Găluțiu Alina, Katko Anuța, Matei Adina, Neagoe Mihaela, Romanov Adriana, Roșca Adriana și a fost coordonată de prof. Chirteș Roxana.

Susţinere

Prof.Voștinar Mihaela, directorul Şcolii Gimnaziale „Caius Iacob”, a susținut această activitate, mulțumind tuturor celor implicaţi în această generoasă acţiune: elevi, părinţi şi cadre didactice.

„Voluntariatul se poate naşte în sufletul fiecăruia, dar cere şi responsabilitatem” (Roxana Chirteș)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !