Sapte din zece angajatori sanctionati pentru discriminare

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
2Comentarii
Sapte din zece angajatori sanctionati pentru discriminare
ITM Arad a sancţionat nerespectarea legii privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.


ARAD. Legea care prevede măsuri pentru evitarea discriminării sexuale la locul de muncă nu prea a fost băgată în seamă la Arad.
Campania naţională privind verificarea modului de respectare de către angajatori a prevederilor Legii nr. 202/2002, privind egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi care s-a desfăşurat sub sintagma „FEMEIE sau BĂRBAT, ai aceleaşi drepturi”, s-a încheiat la sfârşitul lunii septembrie. La Arad, majoritatea agenţilor economici controlaţi s-au ales cu sancţiuni.

7 sancţiuni

„În cadrul campaniei care s-a derulat pe parcursul a 3 zile, inspectorii de muncă pe linia relaţiilor de muncă au controlat 10 angajatori din domeniul public şi privat. În urma acţiunilor de control întreprinse au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale”, informează conducerea ITM Arad.
Domeniile de activitate în care s-au desfăşurat controalele au fost: învăţământ, administraţie publică, comerţ cu amănuntul, baruri, activităţi de producţie cinematografică, creşterea păsărilor etc.
„Dintre deficienţele constatate amintim: nerespectarea prevederilor legale privind includerea în regulamentele interne ale unităţilor a sancţiunilor disciplinare, în condiţiile prevăzute de lege, pentru angajaţii care încalcă demnitatea personală a altor angajaţi prin crearea de medii degradante, de intimidare, de ostilitate, de umilire sau ofensatoare, prin acţiuni de discriminare; nerespectarea prevederilor legale privind informarea permanentă a angajaţilor, inclusiv prin afişare în locuri vizibile, asupra drepturilor pe care aceştia le au în ceea ce priveşte respectarea egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în relaţiile de muncă”, subliniază reprezentanţii ITM Arad într-un comunicat2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor