Se ascute lupta la catedră

De Monica Ardelean
Se ascute lupta la catedră
Mai puțin de 100 de posturi au rămas pentru examenul de titularizare din această vară în județul Arad.

ARAD. Tot mai puține sunt posturile titularizabile în școlile arădene. Cele mai bune s-au ocupat în etapele de dinanintea titularizării și au mai rămas sub 100 ce vor fi scoase la concurs în această vară. Dintre acestea, mai puțin de jumătate sunt în municipiu, restul în școlile din județ. Un post sau două la cele mai multe discipline, maxim 5 pentru Liceul de Arte. Singura categorie unde cererea este destul de generoasă este pentru educatoare sau învățătoare. Peste 20 de locuri în limba română dar doar 3 pentru Arad. În schimb sunt ceva mai multe pe municipiu pentru clasele cu predare în limba germană. Așa cum mai scriam în cotidianul nostru, criza de învățători și educatoare pe această specializare face ca locurile să rămână mai mereu neocupate. Pentru celelalte discipline concurența va fi acerbă: 1 post la limba română, biologie, istorie, filosofie sau sport sau două la fizică, trei la engleză sau două la limba și literatura franceză. Toate posturile sunt afișate pe site-ul titularizare.edu.ro. La acestea se mai adaugă și cele pe perioadă determinată care oferă un loc de muncă dar unul doar pentru un an de zile.
Examenul va avea loc pe 15 iulie și pentru a fi promovat e nevoie de minim nota 7.00. Cu care tot ce se poate, candidatul să primească doar un post de suplinitor. În ceea ce priveşte structura subiectelor, acestea nu vor mai fi preponderent axate pe didactica specialităţii, ci pe programă. La cele 10 puncte din oficiu se vor adăuga 60 de puncte pentru subiectele specialităţii şi 30 de puncte din didactică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !