Se extinde Ştrandul Neptun

De Diana Dutu
5Comentarii
Administraţia locală are planuri noi pentru Ştrandul Neptun FOTO: JA
Administraţia locală are planuri noi pentru Ştrandul Neptun FOTO: JA
Primăria va realiza un Plan Urbanistic Zonal pentru dezvoltarea zonei de agrement în jurul Cetăţii.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Municipalitatea se gândeşte la extinderea Ştrandului Neptun în jurul Cetăţii Aradului.
„Am decis astăzi (marţi-n.r.), în interiorul primăriei, că vom elabora un nou Plan Urbanistic Zonal pentru ştrandul din Arad şi o posibilitate de extindere pentru că, în acest moment, având semnătura cu Ministerul Apărării pentru preluarea Cetăţii, avem voie să realizăm studii şi cercetări pentru suprafaţa respectivă. Şi noi vom considera acest Plan Urbanistic etapa nr.1 pentru că trebuie să gândim tot ce înseamnă spaţiul din jurul Cetăţii ca un spaţiu activ pentru oameni. În urma concursului de idei pe care o să-l realizăm pentru Cetate, spaţiului respectiv o să-i dăm o destinaţie care trebuie să fie legată de malul Mureşului cu pasarele şi cu flux de trafic” – a spus primarul Gheorghe Falcă.
Reprezentanții Municipalității vor prezenta viziunea Primăriei privind viitorul zonei de agrement în cadrul audierii publice care se va desfășura joi, 18 iunie, la ştrand. La prima rectificare de buget se vor aloca bani pentru realizarea noului PUZ.

Relaţie între malurile Mureşului

În contextul extinderii ştrandului şi al reconversiei civile a Cetăţii, primarul consideră că e oportun a se gândi la realizarea de noi legături – pasarele, poduri – între malurile Mureşului. O dezbatere publică pe acest subiect va avea loc la 25 iunie. Se pare că Gheorghe Falcă a abandonat ideea de a construi un pod sau o pasarelă lângă Podul Traian, însă a insistat asupra necesităţii de a lega malurile Mureşului, urmând să se stabilească zona/zonele unde să se facă aceste legături.
„În cadrul dezbaterii, vom prezenta hărţile de dinainte de ’89, vom prezenta planurile urbanistice de după ’89. Şi atunci, evident, se va observa necesitatea de a construi astfel de pasarele sau poduri care să lege malurile Mureşului” – a punctat primarul Gheorghe Falcă, în cadrul conferinţei de presă de marţi.

Gheorghe Falcă: Este necesară construcţia de pasarele sau poduri care să lege malurile Mureşului5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor