Se recorectează lucrările la Evaluare Națională

De Monica Ardelean
Se corectează din nou
Se corectează din nou
Vezi care sunt lucrările care vor ajunge din nou pe mâna evaluatorilor.

Peste 250 de lucrări ale elevilor care au participat la Evaluare Națională vor fi recorectate în perioada următoare. Decizia a fost luată la nivel național și în fiecare județ s-a stabilit că toate lucrările notate cu note de 9,75 sau mai mari trebuie recorectate. În aceeași situație sunt și cele ale căror note au fost modificate în urma contestațiilor, indiferent dacă nota finală a fost mai mică sau mai mare. La Arad, în această ultimă situație sunt 14 lucrări, diferența dintre nota inițială și cea de după contestație nefiind mai mare de 1,5 puncte.

Din nou la evaluat

Nicolae Pellegrini, inspector școlar județean adjunct, a precizat că la nivelul județului Arad în situațiile menționate sunt peste 250 de lucrări, cele mai multe la matematică (peste 150). Nu s-a făcut public motivul pentru care s-a luat această decizie, dar posibilitatea recorectării este stipulată în metodologie. Este însă pentru prima dată când Ministerul Educației, cel puțin la acest examen, face uz de această prevedere și se solicită recorectarea lucrărilor la nivel național. Adresa ministerului a fost emisă la 13 august iar inspectoratele județene trebuie să se conformeze și să organizeze și să coordoneze recorectarea lucrărilor. În Arad lucrările cu note mari vor trece din nou prin mâna evaluatorilor în perioada 24-28 august.

Scandal la evaluare

Anul acesta au fost menționate în presă două scandaluri legate de evaluarea națională și admiterea în liceu. Unul dintre ele a fost declanșat după ce au fost constatate, în unele județe, diferențe foarte mari de note între notele de dinainte și de după contestații și al doilea legat de admiterea la liceu și a transferurilor post admitere. În media admiterii la liceu ponderea cea mai mare o deține nota de la Evaluare Națională (75%) și doar 25% cea a mediei claselor V-VIII. Aradul nu s-a aflat însă pe lista județelor implicate în acest scandal, fiind chiar menționat ca un bun exemplu de transferuri corecte efectuate imediat după finalizarea admiterii la liceu. Indiferent care au fost motivele pentru care s-a luat decizia de a se recorecta cele mai bune lucrări de la Evaluare Națională, este o decizie pe care inspectoratele trebuie să o respecte și să o execute.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !