Secretul carierei de succes

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Conf. univ. dr. Corina Pelău FOTO: V.F.
Conf. univ. dr. Corina Pelău FOTO: V.F.
Corina Pelău crede că o carieră frumoasă se obține prin foarte multă muncă, disponibilitate de a munci și de a te implica.

Interviu JA: Conf. univ. dr. Corina Pelău, prodecan în cadrul ASE București

Corina, cu ce prilej la Arad?

Corina Pelău: Am revenit în orașul meu natal cu o ocazie mai specială: „Zilele Academice Arădene”. Am fost onorată să deschidem astfel o cale spre un schimb de experiență între ASE București și UVVG Arad. Cu acest prilej am și prezentat o lucrare în cadrul secțiunii de Științe Economice. Doresc, pe această cale, să felicit conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” pentru organizarea evenimentului.

Ți-am pus întrebarea precedentă pentru că nu te-am văzut de mult timp, de pe vremea când erai o liceană olimpică de succes . Îți mai amintești?

Corina Pelău: Da, sigur! Au fost vremuri foarte frumoase și îmi amintesc, cu plăcere, de pregătirea și participarea la concursurile și olimpiadele de matematică. Acestea au fost primele mele succese și, deși nu mai fac în mod direct matematică, gândirea logică, dezvoltată în acea perioadă, mă ajută foarte mult în activitatea din prezent.

De atunci, care au fost cele mai importante „borne” în viața ta?

Corina Pelău: După terminarea liceului am urmat cursurile Facultății de Administrarea Afacerilor cu Predarea în Limbi Străine (denumirea de atunci: Facultatea de Studii Economice în Limbi Străine), secția germană, din cadrul ASE București. În anul III de studii, am fost plecată, cu o bursă DAAD, la Universitatea Trier din Germania. După terminarea facultății, am urmat un program de master la Universitatea Friedrich-Alexander Erlangen-Nürnberg (Germania). În paralel am început un program de doctorat la Facultatea de Marketing, din cadrul ASE București. La absolvirea programului de master m-am întors în țară și am început să predau marketing, managementul relațiilor cu clienții și comportamentul consumatorului, la facultatea pe care am absolvit-o. În perioada 2010-2013, am participat la un program de cercetare postdoctorală , în prezent predau la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predarea în Limbi Străine iar, din octombrie 2013, sunt prodecan al acestei facultăți, responsabilă cu programul de predare în limba germană.

Ce are deosebit această facultate?

Corina Pelău: FABIZUL-ul (denumirea prescurtată a Facultății de Administrarea Afacerilor cu Predarea în Limbi Străine) este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul ASE, înființată în 1990, și cu specificul că limba de predare este o limbă străină, și anume avem secții cu predare în engleză, franceză și germană. Practic, studenții noștri obțin o specializare în domeniul economic, stăpânind în același timp terminologia de specialitate într-o limbă de circulație internațională. Aceasta le facilitează o carieră în companii multinaționale care au sediul în România sau care își externalizează serviciile în țara noastră. La ora actuală, acești specialiști de Științe Economice, cu cunoștințe avansate în limbi străine, sunt foarte căutați.

Se spune că elevii de astăzi nu mai au motivația să învețe. Valorile sunt întrecute de nulități, pe criterii pe care le vede oricine. Ce mesaj ai avea pentru liceenii de astăzi:

Corina Pelău: Nu neg că există și astfel de situații, dar sunt și foarte multe cazuri care, prin foarte multă muncă, disponibilitatea de a munci și de a se implica, au ajuns la cariere foarte frumoase. La noi în facultate există foarte multe exemple pozitive, cu absolvenți care se bucură de succes. Desigur, și noi, în pregătirea pe care le-o dăm, încercăm să le dezvoltăm un spirit antreprenorial și aptitudini pentru a face față cerințelor de pe piața muncii. Iar rezultatele sunt pe măsură și cred că, și în alte domenii, o valoare care se impune nu poate fi dată la o parte cu prea multă ușurință. Așa că modestul meu sfat ar fi: învățătură, muncă, învățătură.

Corina Pelău

• Născută la Arad, în 8 decembrie 1981; • Absolventă a Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad; • Licențiată a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE București; • Master în „Afaceri internaționale” la Universitatea Friedrich-Alexander Erlangen-Nürnberg; Doctorat la ASE București; Conf. univ. dr. și prodecan la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predarea în Limbi Străine din cadrul ASE București.

„Îmi amintesc, cu plăcere, de pregătirea și participarea la concursurile și olimpiadele de matematică”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !