Şoc în zona UTA!

De Valentin Goran
7Comentarii
De acum nu mai au nevoie de cizme FOTO: V.G.
De acum nu mai au nevoie de cizme FOTO: V.G.
Pe 27 aprilie, scriam că peste 150 de familii trec prin apă și noroi la ieșirea din bloc, de 23 de ani. Pe 3 octombrie scriem că a venit și vestea bună.

Peste 150 de familii arădene au motive de bucurie. Micuța lor străduță, care nu a mai fost reparată de mai bine de 23 de ani, singura cale de acces înspre locuințele lor, a fost reabilitată! Vreme de 23 de ani, acești arădeni, deși locatari ai unei zone centrale din oraş, au fost nevoiți să îndure singuri capriciile vremii, să sară peste ochiurile de apă, să treacă prin noroi ca să ajungă la serviciu sau la școală. Au făcut sesizări peste sesizări. Până când și-au pierdut speranța. În urmă cu câteva luni nu se întrezărea nicio speranţă.
Este vorba de cele cinci blocuri care se află poziționate între străzile Cocorilor și Constantin Brâncoveanu, din zona UTA, care dispun de o singură intrare pentru autoturisme (de pe Brâncoveanu). Pe 27 aprilie, am publicat materialul „Ulița din centrul Aradului”, unde am expus problema acestor familii pentru care fiecare ieșire din bloc, la fiecare ploaie, era o adevărată aventură. Povestea arădenilor este una (aproape) contemporană cu Revoluția de la 1989 și una care vorbește singură despre nepăsare și lipsă de viziune și strategie unitară în municipiului nostru. Pe atunci, le spuneam arădenilor, conform informațiilor primite de la Palatul Administrativ, că sunt slabe șanse ca în perioada imediat următoare să se întâmple ceva.

Nu mai aveau speranțe

Acum, ca prin minune, problema s-a rezolvat. Arădenii care prima dată ne-au cerut ajutorul, acum vor să mulțumească pentru că, în sfârșit, problema pe care o vedeau fără ieșire a fost rezolvată. „Nu mai aveam nicio speranță. În urma materialului făcut cu strada noastră, ne-am spus că vor mai trece ani buni. Dar surpriză. Utilajele au venit și au reabilitat toată zona. Atât calea de acces de pe strada Brâncoveanu, cât și parcările dintre cele cinci blocuri au fost asfaltate. Mulțumim celor de la Primărie că ne-au ascultat până la urmă rugămințile”, ne spune D.I., unul dintre petiționarii din zonă. Un alt arădean, R.D., ne spune că nu a mai crezut că va mai trăi să vadă minunea. „Sincer, eu m-am mutat aici chiar după Revoluție. Nu credeam că voi trăi să mai văd strada asta terminată. Ne-am chinuit atâția ani, dar acum sunt fericit. Mă gândesc doar câți nervi am îndurat până acum cu toții. Asta e, până la urmă ne bucurăm că am fost ascultați și mulțumim pentru asta”, încheie arădeanul.

Înseamnă că se poate

Iată că, la mai bine de cinci luni de la momentul în care am prezentat materialul în Jurnal arădean/Aradon, chiar dacă pe atunci autoritățile ne-au declarat că sunt slabe șanse ca în perioada imediat următoare problema să fie rezolvată, nu știm din ce motive, asfaltul a fost turnat. Consemnăm, ca atare, o mică victorie a arădenilor şi a noastră. După semnalul nostru, Palatul Administrativ a căutat soluții, le-a găsit şi le-a și implementat.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor