Spectacole “marca” Pepino

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Secvență din „Zulenka” FOTO: FAN
Secvență din „Zulenka” FOTO: FAN
În ziua a treia a Festivalului Internațional de Arta Animației „Euromarionete”.

ARAD. Miercuri dimineaţa (de la orele 10 şi 12) celebra trupă a Teatrului „Ţândărică“ din Bucureşti va prezenta, pe scena Teatrului de Marionete din Arad, spectacolul „Pinocchio”, adaptare după Carlo Collodi. Spectacolul poartă, la rândul său, semnăturile celebre ale regizorului Cristian Pepino şi scenografei Cristina Pepino. În Pinocchio ni se povesteşte, la început, despre Gepetto, un tâmplar dintr-un mic orăşel italian, care găseşte într-o bună zi o buturugă năzdrăvană, din care ciopleşte o păpuşă de lemn pe care o botează Pinocchio. Aşa începe povestea lui Pinocchio, o păpuşă de lemn, care trece printr-o mulţime de peripeţii, din care învaţă ce înseamnă să fii bun şi ascultător. Drept recompensă, „Zâna cea Bună” îl va transforma într-un băieţel adevărat. În această nouă versiune, animaţia digitală ocupă un loc important, împletindu-se cu jocul la vedere al actorilor, cu păpuşile mari şi cu măştile şi costumele extrem de sugestive. Fiecare personaj central are un fragment muzical descriptiv.

Teatrul de Păpuşi „Prichindel“ din Albă-Iulia îi va aştepta pe copii, începând cu ora 19, pe platoul din faţa teatrului, cu minunata poveste „Zulenka”, pusă în scenă de reputatul regizor Cristian Pepino, în scenografia şi costumele Cristinei Pepino.

„«Zulenka» este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri, și este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra, către sfârșitul secolului al XIX-lea, un volum de minunate povești. E o istorie fără violență, fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la șapte ani. Basmele obișnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de șapte ani. «Zulenka» este povestea unei fetițe care își dorește să devină zână. Din această cauză ea declanșează o serie de peripeții din care va ieși cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiridușii și animalele pădurii“, spune Cristian Pepino.

Vernisaj și lansare

La ora 17.30, Librăria Scienta va găzdui vernisajul expoziţiei de scenografie „Cartea, Păpușa, Povestea“ și de fotografie „Marioneta prin Arad“, după care vor fi lansate volumele 3, 4 şi 5 ale unei opere fundamentale: „Despre arta păpușarilor români. Dialoguri cu maeştrii scenei”, a dr. Toma Hogea. Prezentarea va fi făcută de doamna Maria Mieluţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !