Start la festivalul EuroMarionete

De Vasile Filip
Start la festivalul EuroMarionete
Astăzi a început o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Animaţiei – EUROMARIONETE.

ARAD. Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internaţional de Artă a Animaţiei – EUROMARIONETE a început în această dimineață, la ora 10. Deschiderea festivalului a aparținut Teatrului pentru Copii Subotica (Serbia) care a susținut, în sala Trupei de Marionete a TCIS (de pe str. Episcopiei) două reprezentații cu spectacolul „Scufița roșie & lupul”, de Fraţii Grimm.

După amiază, de la ora 17.30, la Librăria „Scienta” va avea loc deschiderea expoziţiei de scenografie „Cartea, Păpuşa, Povestea“ şi a celei de fotografie intitulată „Marioneta prin Arad“.

Prima zi a EUROMARIONETELOR va fi încheiată de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin“ din Timişoara care (de la ora 19) pe platorul din faţa Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad, va prezenta un spectacol dedicat întregii familii: „Visul lui Burattino”. Spectacol interactiv de mişcare şi pantomimă, este, în esenţă, o parabolă puternică despre lumea copiilor care au ucis poveştile, prin ignoranţă. În această lume invadată de calculatoare, poveştile care locuiesc sus, între stele, riscă să fie uitate în favoarea desenelor animate şi a jocurilor de pe computer.

În ziua a doua

Marți, 6 mai, este ziua în care pe scena Teatrului de Marionete va evolua spectacolul ANTOLOGIA, al Companiei „Jordi Bertran” din Barcelona (Spania). Spectacolul de debut al lui Jordi Bertran, ANTOLOGIA a fost realizat în anul 1987 şi face parte şi în prezent din repertoriul său, fiind jucat , de mai bine de 20 de ani, pe scene aflate pe cinci continente. Structurat ca un cabaret, scenele din ANTOLOGIA se desfășoară în secvențe elaborate, combinând ritmul spectacolului cu dezvoltarea emoțională a fiecărui personaj creat de păpușar care – prin intermediul sforilor – aduce la viață atât personaje binecunoscute, cât și imaginare, personaje anonime inspirate din lumea circului, teatrului sau a celei culturale. Recomandat copiilor cu vârsta peste șase ani, acest spectacol va avea două reprezentații (de la ora 10.00 și de la ora 12.00).

Cei mici vor fi invitați și seara, de la ora 19.00, pe platoul din fața Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad, locul în care trupa Teatrului pentru Copii „Arlechino“ din Brașov va prezenta spectacolul PĂCALĂ ÎN SATUL LUI, după Ioan Slavici. Dar, cine e Păcală? Hmmm… Sigur îl cunoașteți. Dacă ați privi cu mai multă atenție în jur l-ați recunoaște. Este înalt… sau poate scund, blond… a nu, șaten sau poate brunet. E slab… sau poate rotofei, dar cu siguranță are un zâmbet care te molipsește și chiar te face să râzi în hohote. S-au povestit atâtea despre el că a devenit cel mai cunoscut dintre noi. Nu-l știti? Nu se poate ! Este Păcală. Și dacă până acum nu ați avut ocazia să-l întâlniți, veniți la spectacolul Teatrului „Arlechino“ unde cu siguranță îl veți găsi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !