Stati cu ochii pe comisari!

De Andreea Pintea
Stati cu ochii pe comisari!
  ARAD. Garda Financiară Arad a transmis o atenţionare către agenţii economici întrucât, la nivel naţional, au fost semnalate mai multe cazuri ale unor persoane care, pretinzând că sunt reprezentanţi ai Gărzii Financiare, au desfăşurat acţiuni de intimidare a operatorilor economici.

Astfel, pentru a nu cădea în plasa unor posibili falşi comisari, Garda Financiară aduce anumite lămuriri cu privire la controalele pe care le desfăşoară. În primul rând, la orice acţiune de control a Gărzii Financiare vor participa minim doi comisari, iar fiecare dintre ei trebuie să se legitimeze cu legitimaţia de control, insigna de împuternicire şi ordinul permanent de serviciu, precum şi să se înscrie în Registrul unic de control.

„În cazul în care există suspiciuni în legătură cu identitatea sau calitatea oficială de comisar a persoanelor care declară că intenţionează să efectueze un control specific Gărzii Financiare, se poate obţine confirmarea seriei şi numărului legitimaţiei de control prin apelarea numărului de telefon al secţiei din judeţul de domiciliu”, explică Sorin Cirţi, comisar şef GFA.

La nivel de judeţ, însă, asemenea cazuri au fost sesizate doar în urmă cu aproximativ trei ani. De atunci, potrivit lui Cirţi, nu au fost sesizate cazuri de înşelăciune, iar primul pas pe care îl fac comisarii arădeni aflaţi în control este legitimarea lor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !