Strandul a trecut la RECONS

De Monica Ardelean
4Comentarii
Strandul a trecut la RECONS
Atât liberalii cât și pesediștii au votat pentru ca Ştrandul Neptun şi patinoarul să treacă la societatea SC RECONS SA, aflată în subordinea primăriei.

ARAD. Regula celebrului proverb „Ulciorul nu merge de multe ori la apă” nu a funcționat la CLM Arad. Nu în cazul proiectului de hotărâre privind atribuirea directă a celor două spații de agrement către societatea Recons. „Ulciorul” nu s-a spart ci, dimpotrivă, a trecut cu bine de votul aleșilor locali. O abținere și 20 de voturi pentru, după ce, în ultimele ședințe, proiectul cu pricina a fost respins de două ori cu 14 voturi pentru și 7 abțineri.

Ce i-a făcut pe aleșii locali ai opoziției să-și schimbe votul? Acceptarea unui amendament al consilierului local Marin Lupaș care prevede ca această trecere a ștrandului către Recons să fie doar pentru trei ani și, la finalul fiecărui an să se facă o analiză a tarifelor și a activității ștrandului. „În trei ani vom vedea dacă decizia luată este bună și dacă această schimbare după eșecul primăriei în gestionarea activității ștrandului, a fost sau nu a fost bună” a motivat consilierul Lupaș. Un alt argument, deși nesusținut juridic, al consilierului PSD, a fost faptul că prin această limitare temporală a duratei contractului, baza de agrement nu poate fi vândută. Atât acest argument precum și acuzele directe la adresa modului de gestionare a ștrandului de către municipalitate și referirile directe la situația „dezastruoasă” în care a ajuns au atras imediat intervenția consilierilor locali Ovidiu Moșneag și Gianina Pistru care au cerut consilierului PSD să exemplifice și să detalieze acuzațiile. Discuția însă s-a încheiat destul de repede, voturile obținute și care au făcut ca, în cele din urmă, Reconsul să se pricopsească cu Ștrandul Neptun, au stins repede orice scânteie de conflict. Fiecare a primit ce a dorit.

Cum au votat liberalii?

Proaspăta alianță dintre PNL și PDL la nivel național a înclinat balanța și în CLM Arad. Așa cum era de așteptat, opoziția dintre consilierii celor două partide pe acest subiect s-a flexibilizat de data aceasta. Din cei trei consilieri PNL din consiliul local Arad, doi au votat pentru (Florin Galiș și Bâlcea Ovidiu) și unul s-a abținut (Ciupe Ionel). Mai mult chiar, Galiș a ajuns la concluzia că „ștrandul are nevoie de o administrare specifică”.

Așadar după două ședințe cu suspans, a treia s-a încheiat cu trecerea celebrului ștrand arădean și a pationarului la Recons care trebuie să se ocupe de bunul mers al celor două baze de agrement. Va reuși să facă ce nu a reușit primăria?! Sunt cel puțin trei ani în care Reconsul poate transforma cele două baze de agrement. Vom vedea care vor fi efectele și dacă această trecere a fost o idee bună a administrației locale.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor