„Suntem sclavii corporaţiilor”

De Simion Todoca
1Comentariu
Ion Stan Foto: J.A.
Ion Stan Foto: J.A.
Vicepreşedintele Partidului Noua Republică, Ion Stan, despre datoria externă a României

Cu toate că datoria externă a României a crescut cu 11 miliarde de euro în doi ani, românii de rând nu au simţit nicio îmbunătăţire a nivelului de trai, ci, dimpotrivă, au devenit tot mai săraci, spune preşedintele PNR Arad.În opinia sa, o ţară care se împrumută din ce în ce mai mult ar trebui să resimtă o dezvoltare, însă României nu îi este permis să folosească împrumuturile pentru dezvoltare, pentru a rămâne captiva băncilor străine. În fapt, a corporaţiilor. „De la o datorie de 29,9% din PIB în 2010, România a ajuns la 39,8% din PIB în 2015. Ce s-a făcut cu banii împrumutaţi. A crescut, cumva, nivelul de trai al românilor de rând? Dimpotrivă.

Vedem cum viaţa noastră de zi cu zi se înrăutăteşte tot mai tare. Băncile nou înfiinţate de ţările partenere ne jupoaie prin dobânzile exagerate, aplicate doar românilor nu şi celor din ţările de unde provin. Am dat resursele pe zeci de ani cu redevenţe mici şi cu contracte secretizate 100 de ani.

Datorii mari pe umerii celor care se nasc sau se vor naşte, adică suntem într-o nouă eră sclavagistă modernă. Preocuparea noastră, a celor simpli, zi de zi, este să trecem şi de ziua de azi şi să vedem ce facem mâine . Probabil că celelalte probleme majore nu le mai vedem . Atacul la valorile familiei impuse din afară , suprareglamentările, atacul la tradiţie , la crestinism ! Prin acest razboi fără combatanţi şi cartuşe Romania ar putea pierde integritatea economică , şi teritorială.

Ce este de făcut? Să învăţăm să alegem oameni care ştiu, pot şi vor să conducă ţara, nu să intre în stăpânirea ei, pentru a fura tot ce se poate, pentru ei şi cei ai alor. Care vor şti să impună tuturor celor implicaţi în actul de guvernare, central şi locală, integritatea, corectitudinea,responsabilitatea”, spune Ion Stan.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor