Tarafului, obiectiv pazit de Primaria Arad

De Simona Butaru
Reactualizat la:
6Comentarii
Un obiectiv păzit non-stop FOTO: JA
Un obiectiv păzit non-stop FOTO: JA
După ce au primit apartamente cu chirii reduse în blocuri noi, unii chiriaşi de pe Tarafului „mulţumesc” furând. Primăria plăteşte, acum, pentru pază non-stop.

ARAD. Primăria demarează o amplă lucrare de reabilitare a unui bloc de pe Tarafului. De frică să nu rămână, în timpul derulării lucrărilor, fără obiecte valoroase în blocul cu pricina, Municipalitatea alocă, din bugetul local, banii necesari pentru paza construcţiei. Unde se întâmplă totul? În cartierul social de pe Tarafului, din nou cu „surprize” pentru comunitate. Acum, zona locuită în general de familii cu risc social ridicat va atrage noi cheltuieli bugetului local.

Totul, după ce importante investiţii au fost realizate aici, pentru a le oferi un acoperiş deasupra capului, după toate eforturile întregii comunităţi, până la urmă, deoarece totul a fost asigurat din bugetul local, iar chiriile aici sunt cu mult mai mici decât pe piaţa liberă.
Despre ce cheltuieli este vorba? Despre cheltuieli cu… paza! Nu paza oamenilor, ci a bunurilor. Pentru că, după experienţele trecute cu unii locatari din zonă, acum Primăria se află în situaţia de a păzi un bloc aflat în reparaţii, pentru ca aceasta să nu rămână fără obiecte sanitare, ferestre, ţevi şi alte obiecte feroase…

Reamintim, unul dintre blocurile de pe Tarafului a fost evacuat, în cursul anului trecut, după ce s-a constatat necesitatea executării de reparaţii capitale. Toţi chiriaşii din blocul cu pricina au fost mutaţi în alte locuinţe disponibile – fie în zonă, fie prin centrul oraşului – pe durata executării reparaţiilor.

„Având în vedere mutarea locatarilor din blocul nr.1 situat în Arad, str. Tarafului, în vederea realizării lucrărilor de intervenţie pentru punerea în siguranţă a acestuia şi prevenirii sustragerii din bloc a unor bunuri din dotarea acestuia atât pe perioada până la începerea lucrărilor şi în timpul acestora este necesară asigurarea pazei blocului până la terminarea lucrărilor de punere în siguranţă. Perioada necesară pazei este de 24 de ore din 24 până la terminarea lucrărilor de punere în siguranţă a blocului, adică de aproximativ 11 luni”. Din acest motiv considerăm oportună includerea obiectivului Bloc nr.1, Arad, str. Tarafului în programul obiectivelor păzite de către Municipiul Arad. Cât se va cheltui (doar) cu paza blocului în construcţie? Nu mai puţin de 88.000 lei! Banii vor trebui asiguraţi, desigur, din bugetul local…

Nu toţi…

Trebuie, totuşi, să precizăm că ar fi nedrept să afirmăm că toţi locuitorii de pe Tarafului sunt un pericol pentru societate. Mare parte din locuinţele de pe Tarafului – 310 – sunt atribuite pentru chiriaşi evacuaţi din casele naţionalizate şi retrocedate foştilor proprietari. O parte mai mică din locuinţe (aproximativ 50) sunt situate într-un bloc care a şi fost dat în administrare Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară şi au fost atribuite persoanelor sau familiilor aflate în situaţii de risc (cu mulţi copii, situaţie materială precară, probleme grave de sănătate).

Chiriile aici sunt: 46 lei/lună pentru un apartament cu o cameră; 68 lei/lună la două camere; 91 lei/lună la trei camere.

O parte mică, însă, din locatari, îşi fac de râs vecinii, în ciuda sprijinului primit din partea comunităţii…

Locul de joacă…

Vă reamintim, temerile administraţiei nu sunt deloc deplasate. Aşa cum menţionam şi în paginile Jurnal arădean şi pe aradon.ro, locul de joacă amenajat în zona Tarafului a trebuit desfiinţat de către administraţia locală, în urma distrugerilor şi furturilor repetate.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor