Tăriceanu, despre prezent şi viitor

De Simion Todoca
6Comentarii
La conferinţa de presă Foto: JA
La conferinţa de presă Foto: JA
Preşedintele Senatului României şi al Partidului Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) este de părere că România poate deveni a şaptea putere economică a Europei.

Sosit într-o vizită la Arad, pentru a se întâlni cu liderii ALDE locali, Călin Popescu Tăriceanu a susţinut mai degrabă o dezbatere cu ziariştii decât o conferinţă de presă, având în vedere multitudinea de întrebări la care a răspuns şi a subiectelor abordate din proprie iniţiativă. Alături de Tăriceanu au fost secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu, senatorii Varujan Vosganian şi Petru Ehegartner, Vasile Nistor- vicepreşedinte al Senatului şi, desigur, copreşedinţii ALDE Arad, Ionel Ciupe şi Mircea Purcaru.
Din discuţiile cu Tăriceanu a reieşit că la ora actuală „România nu are capacitatea să influenţeze sub nicio formă deciziile în Uniunea Europeană”, dar că, dacă se realizează un consens, nu doar al partidelor politice, ci şi al tuturor factorilor care concură la dezvoltarea unei naţii- cultură, educaţie, economie etc- are şansa de a deveni o putere în cadrul Uniunii Europene. Mai exact, după ce a aderat la NATO şi UE, România a adoptat politici reactive, în funcţie de diferite probleme punctuale, părând că nu mai are niciun ţel. Or, spune Tăriceanu, trebuie să vrem să atingem alte ţinte, să adoptăm politici, dar, în primul rând, atitudini, proactive, exploatând cu inteligenţă şi eficienţă cea mai puternică resursă pe care o are România, resursa umană. După ce am recuperat pierderile de după 2008, spune preşedintele Senatului, este momentul să începem să adăugăm, să avem un ritm de creştere economică de cel puţin 4%. Cât despre ALDE, Tăriceanu consideră că poziţia a treia pe eşichierul politic românesc- conform sondajelor- este una foarte bună, dar trebuie muncit pentru creşterea procentajului, în aşa fel încât la alegerile parlamentare din 2016 partidul să fie consolidat, capabil să realizeze un scor bun.20151016_17141020151016_17141320151016_17280320151016_17350220151016_1748236Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor