Tibi Ţiganu va scrie printre îngeri!

De Daniel Scridon
1Comentariu
Tibi Ţiganu va scrie printre îngeri!
Ştiam că e la pat, în suferinţă. Mi-a povestit Gigi Biriş, preşedintele CS AMEFA, care îl vizita des. Dar refuzam să cred că Tiberiu Ţiganu va pierde lupta cu boala. Mai avea atâtea de scos la lumină din tumultoasa istorie a sportului arădean. Tocmai avea pregătită pentru „bun de tipar” povestea rugby-ului arădean, iar cartea despre haltere era în lucru. Dumnezeu l-a chemat în Împărăţia Sa, pentru a scrie printre îngeri!

S-a născut la 1 ianuarie 1949, în Arad. A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pe cea de Ştiinţe Economice şi Academia Mondială de Turism din Geneva. Şi-a început activitatea didactică în Chişineu-Criş, ajungând profesor universitar. A fost vicepreşedinte al Federaţiei de Tenis, apoi al celei de Lupte, participând la organizarea Universiadei din 1981. A văzut pe viu trei olimpiade, cea de la Munchen 1972, cea de la Moscova 1980 şi pe cea de la Los Angeles 1984. A îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al clubului Astra Arad şi a participat la dezvoltarea unui program UNESCO în Tunisia.
Este autorul a 18 lucrări documentare publicate, toate în domeniul sportului şi al turismului. De asemenea, este semnatarul unei lucrări de pionierat în istoria sportului arădean: „Istoria ilustrată a sportului arădean”. O veritabilă enciclopedie, un om de o inteligenţă sclipitoare, de numele lui Tibi Ţiganu se leagă apariţia unor cărţi de excepţie, precum: Astra 90; Olimpicii arădeni; Istoria canotajului arădean; 175 ani de tir; Istoria luptelor arădene; Tenisul de masă, trecut, prezent şi viitor; Aspecte din boxul arădean; Aforisme din lumea sportului; O istorie ilustrată a fotbalului arădean (trei volume).
„Bolnav cronic şi iremediabil de Mureş”, cum îi plăcea să spună în orice împrejurare, Tibi Ţiganu a plecat dintre noi, lăsând un gol imens, pe care, nimeni, niciodată, nu-l va putea umple.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor